Ga naar de inhoud

DFL-preses na coronagevallen bij Dresden: "Geen reden om te twijfelen"

Christian Seifert

Een week voor de hervatting van de Duitse competitie telt tweedeklasser Dynamo Dresden 3 positieve coronagevallen. Toch maakt de Duitse voetballiga (DFL) zich geen zorgen. "We zijn hierop voorbereid", klinkt het.

Vorige week had één speler van Dynamo Dresden al positief getest op het coronavirus, gisteren maakte de club bekend dat er nog twee spelers besmet zijn met het virus. Het hele team moet nu 14 dagen in quarantaine, waardoor al zeker 2 wedstrijden uitgesteld worden.

 

DFL-preses Christian Seifert reageert sereen bij ZDF: "We hebben vanaf het begin gezegd dat we hierop voorbereid zijn. Als Dresden nu 14 dagen in quarantaine gaat, is er geen reden om te twijfelen aan de voortzetting van de tweede Bundesliga."

 

"In de 2e klasse moeten we nog 81 wedstrijden spelen en op dit moment kunnen er twee daarvan, van Dynamo Dresden, niet worden afgewerkt. Maar dat verandert niets aan ons doel: het seizoen uitspelen."

 

"Het is wel duidelijk dat er een bepaald maximum is van het aantal wedstrijden dat we nog kunnen uitstellen. Op een gegeven moment is dat niet meer mogelijk. Dat hangt er ook vanaf wanneer het gebeurt en hoeveel tijd we dan nog hebben om het seizoen af te maken."

 

Seifert benadrukt wel dat het niet zal zijn zoals voorheen. "Dat is niet de realiteit. Wat we zullen zien, is een absolute noodingreep van de Bundesliga. Het is niet zo dat de Bundesliga de draad weer gewoon oppikt. Het laatste waar ik nu aan denk, is show."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.