Standard heeft licentie gekregen voor volgend seizoen

  Coach Michel Preud'homme kan tevreden zijn.

  Standard mag opgelucht ademhalen: de Luikse club heeft haar licentie voor volgend seizoen binnen. Daar was de voorbije weken onzekerheid over. Standard dreigde zelfs te zakken naar de amateurafdelingen, maar extra investeerders en het BAS hielden de club in 1A.

  Het was een donderslag bij heldere hemel op 8 april: Standard kreeg geen licentie voor profvoetbal, een degradatie naar de tweede amateurklasse hing daarmee in de lucht.

   

  Sindsdien gingen de Luikenaars naarstig op zoek naar vers kapitaal. Onder meer ex-spelers Axel Witsel en Marouane Fellaini gooiden hun voormalige club een reddingsboei.

   

  Met die nieuwe cijfers trok Standard gisteren naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) om zijn dossier te verdedigen. Dat de Rouches daar na 10 minuten weer op de stoep stonden, leek al een goed teken. Vandaag is dan de bevestiging gekomen: Standard heeft zijn licentie beet en mag dus volgend seizoen gewoon aantreden in 1A.