Fellaini helpt ex-club Standard uit de nood met lening van 3 miljoen euro

  Marouane Fellaini in zijn Standard-periode.

  Standard heeft dringend extra financiële middelen nodig en heeft daarvoor aangeklopt bij Marouane Fellaini. De voormalige speler van de Rouches heeft toegestemd om zijn ex-club 3 miljoen euro te lenen, weet Het Nieuwsblad en is bevestigd door Belga.

  Gisteren kon u hier al lezen hoe Standard dringend op zoek is naar centen om zijn proflicentie binnen te halen. Daarnaast heeft de club nu ook een helpende hand gekregen van ex-speler Marouane Fellaini.

   

  De Rode Duivel zal zijn ex-club een lening van 3 jaar met rente verstrekken. Die lening moet binnen 3 jaar afgelost worden. De middenvelder stapt in tegenstelling tot Axel Witsel dus niet mee in het vastgoedproject van voorzitter Bruno Venanzi.

   

  Door de lening van Fellaini krijgt Standard financieel opnieuw wat extra ademruimte. De Rouches verschijnen op 5 mei voor het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS), dat zich dan uitspreekt over de proflicentie van Standard.

   

  De Luikenaars kregen begin deze maand geen proflicentie toegekend door de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB). Daardoor dreigt een degradatie naar de tweede amateurdivisie.