Standard kan opgelucht ademhalen: licentiedossier lijkt zo goed als in orde

  Standard heeft zijn hachje gered bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Standard kreeg een maand geleden geen licentie van de Licentiecommissie, maar beschikte bij zijn herexamen over de juiste papieren. De herkansing bij het BAS was zeer snel achter de kiezen, al is het nog even wachten op de geruststellende bevestiging. 

  Sclessin staat geregeld in vuur en vlam, maar op 8 april ontplofte er toch een flinke bom toen de Licentiecommissie geen proflicentie aan de Luikenaars gaf. Meer nog, Standard dreigde teruggezet te worden naar de tweede amateurklasse.

   

  Een dispuut over het betalen van tekenpremies berustte volgens Standard op een misverstand en werd snel rechtgezet, een gebrek aan bewijs voor zijn financiële slagkracht moest Standard meer zorgen baren.

   

  Onze commentator Peter Vandenbempt schetste vorige week al hoe Standard en vooral voorzitter Bruno Venanzi koortsachtig op zoek was naar centen, maar die queeste heeft een bevredigend resultaat opgeleverd.

  Terwijl KV Oostende zich gisteren uren moest verdedigen bij het BAS en met een bang hartje moet afwachten, zat het verhoor van Standard er vanavond wel zeer snel - na zo'n 10 minuten - op. 

   

  Officieel heeft het BAS nog niet gecommuniceerd dat de papiermolen in orde is, maar bij Standard mogen ze op hun beide oren slapen. Dat de zitting zeer snel voorbij was, interpreteert men in Luik als een duidelijk gunstig teken.