Engels international Trippier in nauwe schoentjes door verdacht gokgedrag

  Speelde Engels international Kieran Trippier vorige zomer informatie door over zijn nakende transfer naar Atletico Madrid zodat anderen daar geld op konden inzetten? De Engelse voetbalbond FA denkt van wel. Trippier zelf zegt onschuldig te zijn en heeft tot 18 mei om de FA te overtuigen.

  Op de transfer van 22 miljoen euro van Kieran Trippier vorige zomer naar Atletico zou veel gewed zijn. Dat kan wijzen op fraude met voorkennis. Trippier zelf houdt zijn onschuld staande. "De voorbije maanden heb ik uit vrije wil meegewerkt aan dat onderzoek en dat zal ik ook blijven doen."

   

  "Ik wil benadrukken dat ik nooit gegokt heb en dat ik geen financiële voordelen gehaald heb uit weddenschappen van anderen."

   

  Trippier heeft nog tot 18 mei de tijd om de FA meer uitleg te geven over de beschuldigingen. Als die uitleg niet voldoende blijkt, dreigt een schorsing, zoals eerder al zijn voormalige collega-international Daniel Sturridge mocht ondervinden.

   

  De ex-Liverpool-aanvaller kreeg begin maart een schorsing van bijna vier maanden (tot juni 2020) en een boete van 172.000 euro voor een soortgelijke overtreding.  Hij zou familie en vrienden informatie hebben gegeven over een mogelijke transfer in januari 2018 naar Sevilla en ze hebben aangezet op die transfer te gokken.