Spelers zijn 1e keer getest, "maar beslissing over Bundesliga valt pas volgende week"

  Bundesliga

  Een beslissing over een mogelijke hervatting van de Bundesliga zonder toeschouwers wordt pas volgende week verwacht. Dat heeft Helge Braun, de kabinetschef van bondskanselier Angela Merkel, gezegd. Ondertussen zijn de spelers van de Bundesligaclubs vandaag getest op corona.

  Merkel houdt vandaag/donderdag een videoconferentie met de minister-presidenten van de zestien deelstaten. Er wordt verwacht dat de maatregelen rond social distancing in Duitsland verlengd worden tot minstens 10 mei. 

   

  Een bredere discussie over een versoepeling van de beperkende maatregelen tegen het coronavirus zal op 6 mei plaatsvinden. Op die vergadering van volgende week woensdag zal ook een beslissing vallen over de voetbalkwestie, zo verwacht Braun. Dat is intussen ook officieel bevestigd.

   

  Volgens Braun is het heropstarten van de Bundesliga en de tweede klasse "een gevoelig onderwerp". Verschillende politici steunen de plannen van de Duitse profliga (DFL) om ergens in mei het seizoen te hervatten. De Bundesliga ligt stil sinds medio maart. De DFL en de Duitse voetbalbond (DFB) werkten met het oog op een hervatting van de competitie een gedetailleerd gezondheidsplan uit.

  Spelers van Bundesliga worden getest op het coronavirus

  Intussen zijn de eerste spelers van de eerste en tweede Bundesliga vandaag getest op het coronavirus. De tests maken deel uit van het gedetailleerd gezondheidsplan dat de liga heeft uitgewerkt om zo vanaf komende maand wedstrijden te kunnen spelen achter gesloten deuren.

   

  Alle teams moeten twee keer getest worden vooraleer de groepstrainingen van start kunnen gaan. Bij Keulen, de ploeg van onze landgenoten Birger Verstraete en Sebastiaan Bornauw, worden de spelers om de 3 dagen getest.