Italiaanse sportminister: "Voorzichtigheid is enige kans om competitie te hervatten"

  Zal de bal dit seizoen nog rollen in de Serie A?

  De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora heeft gereageerd op de kritiek dat voetbalclubs in Italië te lang moeten wachten voor ze opnieuw mogen beginnen te trainen.   

  Zondag besliste de Italiaanse regering de strenge lockdownmaatregelen licht te versoepelen en kregen individuele atleten het licht op groen om vanaf 4 mei de trainingen te hervatten. Voor ploegsporten is de vroegste deadline 18 mei.

   

  Dat zorgde bij verschillende clubs en beleidsmakers uit het Italiaanse voetbal voor onbegrip. Zij hoopten eveneens op een herstart op 4 mei, om dan begin juni de competitie te hervatten achter gesloten deuren. Maar dat plan lijkt dus in de kast te mogen. 

   

  "Onze voorzichtigheid is niet ingegeven door het onvermogen om te beslissen, zoals sommige mensen van slechte wil hebben geschreven", reageerde sportminister Vincenzo Spadafora. "Het is de enige kans, de enige hoop om te proberen de competitie te hervatten."

   

  "Het alternatief is hetzelfde doen als Frankrijk enkele uren geleden heeft gedaan." Daarmee verwees Spadafora naar de verklaring van de Franse premier Edouard Philippe, die het einde van het seizoen in de Ligue 1  aankondigde.