Voorstel Frans voetbal: half juni eerst bekerfinales, daarna competitiematchen

  Zal PSG op 13 juni de finale van de Coupe de France kunnen spelen?

  De voorzitter van de Franse voetbalfederatie Noël Le Graët heeft een ballonnetje opgelaten. Als er opnieuw gevoetbald kan worden, zou hij graag eerst de bekerfinales willen afwerken. Te beginnen met de Coupe de France op 13 of 20 juni, omdat die amateur- en profteams samenbrengt. "Dat zou een symbolische boodschap zijn", vindt Le Graët.

  Door het coronavirus wordt er in Frankrijk uiteraard niet meer gevoetbald. Men zoekt nu naar oplossingen om, wanneer het opnieuw kan, het seizoen vanaf half juni alsnog af te werken. 

   

  "We zijn bezig met de nieuwe kalender te maken", zegt de voorzitter van de Franse federatie. "De ministers vellen het eindoordeel, maar de clubs en de liga's willen graag het seizoen uitspelen. Het voorstel is om eerst de 2 bekerfinales (de Coupe de France en de Coupe de la Ligue) te spelen en daarna pas aan het competitievoetbal te beginnen."

   

  De voorzitter sprak de wens uit om op 13 juni of 20 juni te hervatten met de finale van de Coupe de France tussen PSG en Saint-Étienne. "Dat is de meest prestigieuze trofee en die brengt amateurvoetbal en profvoetbal samen. Dat zou een symbolische boodschap zijn aan alle families van het Frans voetbal."

   

  "Dit voorstel is niet tegengesproken en ik ben van mening dat wanneer iemand niet nee zegt, hij ja zegt", besluit de voorzitter.

  Hopelijk hervatten op 13 of 20 juni met de Coupe de France.

  Noël Le Graët - Voorzitter Franse voetbalfederatie

  Akkoord met rechtenhouder over betaling van al gespeelde duels:

  De Franse profliga en rechtenhouder Canal+ ook een akkoord gesloten over de betaling van de tv-rechten voor de wedstrijden in de Ligue 1 en Ligue 2 die recent afgewerkt werden. De rechtenhouder zal een bedrag van zo'n 43 miljoen euro overmaken.

   

  De Franse competities liggen omwille van de coronacrisis stil sinds begin vorige maand. Canal+ liet de Franse profliga daarop eind maart weten niet van plan te zijn aan haar volgende schijf van betaling, zo'n 110 miljoen euro, te voldoen.   

   

  Vier clubleiders, waaronder Nasser Al-Khelaïfi (PSG), gingen vervolgens in onderhandeling met de rechtenhouder om toch een bedrag af te spreken omtrent de al gespeelde wedstrijden die binnen deze schijf vallen.