Ga naar de inhoud

Zwitserse competitie wil hervatten met wedstrijden zonder publiek

 wo 22 april 2020 12:05
De fans van Bazel zullen nog even moeten thuisblijven.
De fans van Bazel zullen nog even moeten thuisblijven.

De Swiss Football League (SFL) hoopt de competitie, die momenteel stilligt wegens de coronacrisis, dit seizoen nog te hervatten met wedstrijden achter gesloten deuren.

De SFL heeft samen met het Instituut voor infectieziekten van de Universiteit van Bern een plan opgemaakt om de trainingen en wedstrijden van Zwitserse profteams weer op te starten.

 

Dat plan gaat uit van duels zonder fans, maar concrete data werden nog niet vastgelegd. De betrokken autoriteiten moeten het licht eerst sowieso ook nog op groen zetten.

 

"Met de herneming van wedstrijden achter gesloten deuren kan het topvoetbal een teken zijn van een spoedige terugkeer naar de normaliteit", klinkt het bij de SFL.

 

"De mogelijke heropstart zal onder wetenschappelijk toezicht gebeuren en met een risicobeheerconcept. In een eerste fase lijkt dit de enige haalbare manier om het Zwitserse profvoetbal in zijn huidige vorm te redden en tegelijkertijd te voldoen aan de belangrijke vereisten voor de bescherming van spelers en de bevolking."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.