Spaanse voetbalbond en voetballiga bereiken akkoord over herstart

  Wanneer kan Yannick Carrasco opnieuw voetballen met Atletico Madrid?

  De Spaanse voetbalfederatie, de Spaanse profliga en de Spaanse sportraad hebben een akkoord bereikt over een eventuele herstart van de competitie na de coronacrisis. Dat deelde de sportraad zondag mee.

  Ligavoorzitter Javier Tebas, bondsvoorzitter Luis Rubiales en sportraadvoorzitster Irene Lozano bespraken zaterdag in Madrid acht uur lang de de toekomst van het voetbal. Details over het akkoord werden niet vrijgegeven.

   

  Om de competitie in welke vorm dan ook te hervatten, was er een overeenstemming nodig tussen de drie partijen en dat was geen evidentie, aangezien de federatie en de liga al geruime tijd op gespannen voet leven.     

   

  "Maar het was een open en eerlijk gesprek, waarbij alle deelnemers een constructieve bijdrage leverden", verklaarde de sportraad. "Er is een basisovereenkomst die de belangrijkste aspecten dekt."

   

  "We danken de federatie en de liga voor hun bereidwilligheid om tot een akkoord te komen en blijven op korte, middellange en lange termijn samenwerken aan de toekomst van het Spaanse voetbal na de pandemie."

  Met 195.944 besmettingen en 20.453 doden is Spanje één van de zwaarst getroffen landen in de coronacrisis. Het land is nog in lockdown en het voetbal ligt er voor onbepaalde tijd stil.