Cercle Brugge: "Nog geen zekerheid over contracten coach en staf"

  Bernd Storck

  Het is nog afwachten of Bernd Storck ook volgend seizoen op de bank van Cercle Brugge zit. In een bericht aan de supporters vraagt de Vereniging om geduld zolang de onduidelijkheid door de coronacrisis aanhoudt. 

  Voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov richten zich tot de fans. "2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus."

   

  "Die uitbraak veroorzaakt ook op sportief vlak vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer kunnen voetballen en onder welke omstandigheden dat zal zijn. We weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn."

   

  En een gevolg van die onzekerheden is dat er nog geen zekerheid is over de trainer van Cercle voor volgend jaar. "Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staf en de spelerskern."

  Storck volgde in oktober 2019 de ontslagen Fabien Mercadal op en ondertekende een contract tot het einde van het seizoen. De 57-jarige Duitser kende een moeizame start, maar slaagde er dankzij een sterke eindsprint alsnog in Cercle naar onverhoopt behoud te loodsen.