Kompany heeft speciale aandacht voor sociaal zwakkere in coronaboodschap

  Kompany spreekt over de coronacrisis op Facebook.

  Ook Vincent Kompany ondervindt als profvoetballer de gevolgen van de coronacrisis, maar tegelijk beseft hij dat het voor sommigen nog een veel zwaardere periode is. "Ook wij woonden vroeger in een appartement met vijf mensen. Een moeilijke omgeving om binnen te blijven."

  De aanvoerder van Anderlecht noemt de strijd tegen het coronavirus een "strijd van een generatie". "Dat is ook al vaker vermeld en er is een collectieve inspanning nodig. Als we dat niet doen, komen we in de problemen en zal de overbelasting op de gezondheidszorg niet meer te dragen zijn”, zegt Kompany in een boodschap op Facebook. 

   

  Maar hij beseft ook dat deze periode voor sommige mensen nog wat lastiger is dan voor anderen. “Het thuisblijven en de social distancing doet me denken aan parameters die heel moeilijk zouden geweest zijn voor mezelf en mijn familie toen we klein waren.”

   

  “Wij woonden in een appartement met vijf mensen, boven ons woonden er zes en zeven mensen. Onder ons ook zes of zeven. Een moeilijke omgeving om een hele tijd in te verblijven. Maar net die mensen wil ik een hart onder de riem steken. Blijf groot dromen, ook al is de omgeving klein."

   

  "Blijf progressie maken en zoeken naar de thema’s waar je interesses liggen. Blijf plannen voor een betere toekomst. Het is wat het is, maar we kunnen altijd toegroeien naar iets beters. Altijd. Ook in moeilijke momenten. Stay strong.”