Victor Campenaerts: "Zege komt op de eerste plaats, dan pas Tokio"

  Victor Campenaerts heeft er zin in.

  Victor Campenaerts (28) kan vandaag zijn eerste overwinning boeken in het nieuwe wielerjaar, maar aan de Olympische Spelen denkt hij nog niet. "Als ik doe waar ik goed in ben, zal Rik Verbrugghe een eerlijke selectie maken", stelt de chronospecialist.

  "Verkeer in zeer goede vorm"

  In Parijs-Nice krijgen de renners een korte tijdrit over 15,1 kilometer voor de wielen geschoven. En dan weet je dat Victor Campenaerts wil scoren.

   

  "Ik verkeer in zeer goede vorm. Ondanks het slopende weer hier heb ik veel vertrouwen", vertelt de werelduurrecordhouder vooraf aan Sporza.

   

  "Ik had op de gele trui gehoopt, maar in de eerste dag had ik pech op 4 kilometer van de streep. Die ambitie mocht ik dus schrappen", weet Campenaerts, die op meer dan 4 minuten van leider Schachmann staat. "Jammer, maar mijn doel blijft de tijdrit winnen."

   

  15 kilometer vindt Campenaerts niet meteen slopend. "De beklimmingen ga ik hard opknallen, daar zullen we het verschil proberen te maken. En in de slotkilometers moet ik 55 km/u halen. Dat houd ik wel even vol", grijnst hij.

  Het profiel van de tijdrit.

  "Alaphilippe wordt een lastige klant"

  "Julian Alaphilippe wordt sowieso een lastige klant. Een korte tijdrit met een klimmetje ligt hem en bochten snijdt hij beter aan dan ik", stelt Victor Campenaerts, die ook rekening houdt met leider Schachmann én een voormalige ploegmaat.


  "Thomas De Gendt zal weer zeggen dat de tijdrit te kort is voor hem, maar ik ken hem."

   

  Campenaerts moet zich dit voorjaar bewijzen om zijn olympische selectie af te dwingen. Staat hij met stress op het startpodium?


  "Niet echt", antwoordt de 28-jarige specialist. "Ik heb weinig last van druk. Het zou wel leuk zijn als ik mijn nieuwe ploeg (NTT Pro Cycling, red) meteen een zege kan schenken."

   

  "Natuurlijk scoor ik dan ook punten bij de bondscoach, maar in eerste instantie rijd ik voor de dagwinst in Parijs-Nice en niet voor Tokio. Als ik doe waar ik goed in ben, zal Rik Verbrugghe een eerlijke selectie maken. En hopelijk kiest hij dan voor mij."

  Als ik doe waar ik goed in ben, zal Rik Verbrugghe een eerlijke selectie maken. En hopelijk kiest hij dan voor mij.

  Victor Campenaerts

  Kijk vanmiddag naar de tijdrit in Parijs-Nice in onze app en vanaf 15.10u op Eén.

  De tijdritafspraken van Victor Campenaerts in het voorjaar
  10 maart Parijs Nice: rit 4
  3 mei Ronde van Romandië: rit 5
  9 mei Ronde van Italië: rit 1
  23 mei Ronde van Italië: rit 14
  31 mei Ronde van Italië: rit 21