Dubbel Europees kampioene 800 meter Natalja Krol geschorst na positieve plas

    Natalija Prisjtsjepa, die na haar huwelijk de naam Krol kreeg, pakte goud op het EK 2016 in Amsterdam. En 2 jaar later in Berlijn opnieuw.

    De Oekraïense topatlete Natalija Prisjtsjepa, die na haar huwelijk door het leven gaat als Natalija Krol, is na een positieve antidopingcontrole voorlopig geschorst. Krol won goud op de 800 meter op de EK's van 2016 en 2018.  

    De integriteitscommissie van de wereldbond World Athletics maakte het nieuws gisteren bekend. Krol testte positief op het gebruik van een vochtafdrijvend middel, dat als maskeermiddel kan dienen.

     

    De 25-jarige Oekraïense was in Amsterdam in 2016 Europa's beste op de 800 meter en deed dat kunststukje 2 jaar later over in Berlijn. Twee keer klopte ze de Française Rénelle Lamote. Krol riskeert een schorsing van 4 jaar.