Verrast Lazio in Italië met een gierige voorzitter? Filip Joos beantwoordt de vraag

  De spelers van Lazio vieren hun zege in de topper tegen Inter (2-1).

  In de Serie A wordt Juventus dit seizoen flink uitgedaagd. Enerzijds door het Inter van Romelu Lukaku, anderzijds door seizoensrevelatie Lazio. "Ik denk nog altijd dat ze de rol zullen moeten lossen, maar als Lazio het haalt, schrijven ze een sprookje", reageert calciospecialist Filip Joos.

  "Meer ploeg"

  Het klassement van de Serie A heeft veel weg van het drielandenpunt: met z'n drieën staan ze op een vierkante meter. Die 3 dat zijn Juventus (57 punten), Lazio (56) en Inter (54).


  "De voorbije seizoenen had Juventus vaak al gewonnen spel. Nu niet", begint Filip Joos na twee derde van de competitie. "Enerzijds heeft dat rationele redenen, anderzijds niet."


  "Juventus wil anders voetballen onder Sarri, maar slaagt daar voorlopig niet in. Ze laten punten liggen omdat ze te mooi willen spelen. Scoren is een opgave geworden in Turijn, enkel Ronaldo presteert op niveau. En Inter heeft miljoenen geïnvesteerd in zijn team, denk maar aan Lukaku."


  "Voor Lazio Roma bestaat geen rationele reden, behalve dat ze meer ploeg zijn dan eender wie in Italië. Met de nummer 10 Luis Alberto als uitblinker. De Spanjaard heeft zich aangepast aan het Italiaanse voetbal en is goed voor de ene assist na de andere in de Serie A."


  "En Simone Inzaghi coacht uitstekend", merkt Joos nog op. "Hij was de mindere spits van zijn broer, maar nu doet hij wel beter dan Pippo. Al staat die laatste wel riant op kop met Benevento in de Serie B." (lees voort onder Instagramposts)

  "Lo tirchio"

  "Lazio-voorzitter Claudio Lotito noemen ze in Italië wel eens "lo tirchio", de vrek", weet Filip Joos. "Hij trekt de buidel niet open en toch hebben ze nu Juventus in het vizier."

   

  "Ik denk nog altijd dat ze de rol zullen moeten lossen, maar als Lazio het haalt, schrijven ze een sprookje. Een Italiaans dan wel, want het Engelse sprookje van Leicester vind ik misschien nog mooier. Die lieten in 2016 de Big Six achter zich in de Premier League."

  Filip Joos in Extra Time over Lazio Roma: