Porto over kandidaat-bondsvoorzitter Casillas: "Hij zet punt achter zijn carrière"

  Casillas heeft zijn zinnen gezet op de hoogste functie bij de Spaanse voetbalbond.

  Hij heeft het zelf niet met zoveel woorden gezegd, maar voor FC Porto is er geen twijfel meer: Iker Casillas zal niet meer als profspeler op een voetbalveld te zien zijn. De Spaanse legende heeft zijn zinnen gezet op het Spaanse bondsvoorzitterschap.

  Iker Casillas (38) kondigde gisteren aan dat hij de nieuwe Spaanse bondsvoorzitter wil worden. De Spanjaard meldde dat zijn club FC Porto op de hoogte was van zijn plannen, maar zweeg over zijn afscheid als profspeler. Dat doet zijn Portugese club niet.

   

  "Voor hij zich kandidaat stelde voor het bondsvoorzitterschap is Casillas mij komen zeggen dat hij een punt zet achter zijn carrière", zegt Pinto da Costa, preses van FC Porto.

   

  Casillas kreeg in mei 2019 een hartaanval op training en speelde sindsdien geen wedstrijd meer. Een comeback komt er dus niet.

   

  Tussen 2008 en 2012 won de doelman met Spanje het EK, het WK en opnieuw het EK.

   

  Voor hij in 2015 naar Porto trok, speelde Casillas liefst 25 jaar voor Real Madrid, waarmee hij drie keer de Champions League won. Met de Koninklijke werd hij vijf keer landskampioen, daarna lukte het in Portugal ook nog een keer met Porto.