Ga naar de inhoud

Yara Kastelijn houdt 2 breukjes over aan pijnlijke smak in Maldegem

 wo 5 februari 2020 21:03
Europees kampioene Yara Kastelijn
Europees kampioene Yara Kastelijn wil nog in actie komen dit seizoen.

Europees kampioene Yara Kastelijn is niet ongeschonden uit de Parkcross in Maldegem gekomen. De Nederlandse kwam ten val in een vettig bochtje en liep daarbij breukjes op in de uitsteeksels van wervel 4 en 5.

De 22-jarige Yara Kastelijn brak dit seizoen helemaal door met zeges in Gavere, de Koppenbergcross, Wachtebeke en op het EK.

 

4 dagen na haar 5e plaats op het WK wou ze ook meedoen voor winst in Maldegem. Maar in een vettig bochtje maakte Kastelijn een zware tuimelperte met Shirin van Anrooij.

 

Een huilende en kermende Kastelijn werd afgevoerd op een draagbaar. In het ziekenhuis werden breukjes vastgesteld in de uitsteeksels van wervel 4 en 5.

 

Toch blijft Kastelijn strijdvaardig. Ze staat 2e in de Superprestige en 3e in de DVV-Trofee. "En ik wil mijn positie in die klassementen echt verdedigen", schrijft Kastelijn op Twitter. "De komende dagen zullen we zien wat er mogelijk is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.