OFFICIEEL: Setien volgt Valverde op als coach van Barcelona

  Quique Setien is de nieuwe hoofdcoach van FC Barcelona.

  Quique Setien is de nieuwe coach van FC Barcelona. Hij volgt bij de Catalaanse club de ontslagen Ernesto Valverde op. De 61-jarige Setien tekende een contract tot en met 30 juni 2022.

  De positie van Ernesto Valverde bij Barça was erg wankel geworden na de verrassende nederlaag tegen Atlético in de halve finales van de Spaanse Supercup enkele dagen geleden.

   

  In de competitie wist Barcelona dit seizoen nog niet al te vaak te overtuigen en moet het eeuwige rivaal Real Madrid naast zich dulden aan de leiding. Het krediet van Valverde in de Catalaanse hoofdplaats was stilaan opgesoupeerd.

   

  Vanavond maakte Barcelona uiteindelijk bekend dat het afscheid genomen heeft van de 55-jarige Valverde. Met Quique Setien stond meteen een vervanger klaar.

   

  De 61-jarige Setien is niet meteen de allergrootste naam in de trainerswereld, maar vergaarde de voorbije jaren de reputatie mooi verzorgd voetbal te spelen.

   

  Zijn laatste job was bij Real Betis, waar hij werd aangesteld in juni 2017 en na vorig seizoen vertrok. De Spanjaard leidde Real Betis naar de Europa League, waar de ploeg in de 1/16e finales botste op Rennes. Ook loodste Setien zijn team naar de halve finales van de Copa del Rey.   

   

  Setien begon zijn trainersloopbaan begin jaren 2000 bij Racing Santander, waar hij ook voetbalde. Na een reeks kleinere Spaanse teams (Polideportivo Ejido, Logrones, Lugo) en de nationale ploeg van Equatoriaal-Guinea kwam hij in 2015 bij Las Palmas terecht. Dat team ruilde hij medio 2017 voor Betis.

  Barcelona neemt afscheid van Valverde

  En verwelkomt Setien