Red Lions zijn vertrokken naar Australië: "We brengen de spelers niet in gevaar"

  De Red Lions

  De Red Lions

  De Belgische hockeymannen zijn vandaag vertrokken voor de eerste ronde van de Hockey Pro League in Sydney. Daar spelen ze dit weekend twee keer tegen gastland Australië. "Het doel is om ons klaar te stomen voor Tokio", zegt coach McLeod.

  McLeod: "Onze spelers nooit in gevaar brengen"

  Naar Australië afreizen is dezer dagen geen sinecure. Toch is bondscoach Shane McLeod zeker dat de Red Lions nooit gevaar zullen lopen.

   

  "We hebben de situatie in Australië dagelijks gemonitord om te zien of de omstandigheden er veilig zijn om te spelen. We zouden onze spelers nooit in gevaar brengen. Dan trainen we niet of gelasten we de match af", verzekert McLeod.

   

  Vandaag hangt er veel mist in Sydney. Maar ook daarover maakt de Nieuw-Zeelander zich geen zorgen: "De luchtkwaliteit is afhankelijk van de wind. Het kan heel snel overwaaien, maar het is iets waar we rekening mee moeten houden."

  Voor McLeod is de Pro League een ideale voorbereiding op de Olympische Spelen: "De Pro League is belangrijk omdat die wedstrijden van niveau met zich meebrengt. Het resultaat is minder belangrijk. Het doel is om ons klaar te stomen voor Tokio."

   

  Dat Australië een te duchten tegenstander is, weten de Lions al langer. "We hebben het lastiger gehad met hen dan met eender welk team. Nu is het een beetje verstoppertje spelen. Beide teams staan aan het begin van hun voorbereiding, dus het wordt interessant om te zien hoever we staan", concludeert de bondscoach.

  Briels: "Een dubbel gevoel"

  Kapitein Thomas Briels heeft zijn bedenkingen bij de trip naar Australië: "Het is dubbel om nu naar Australië te gaan. We gaan er onze sport beoefenen terwijl er mensen moeten vluchten en heel het land in brand staat."

   

  "We hebben veel zin om te vertrekken, maar leven mee als team en zullen iets doen om mensen daar te helpen", vertelt Briels. "Als we iets kunnen terugdoen voor de gemeenschap, ook al is het klein, wordt dat wel geapprecieerd."

   

  De kapitein van de Lions richt zijn focus op de Olympische Spelen: "Nu staat alles in het teken van Tokio. We hoeven de Pro League niet te winnen, maar het is wel belangrijk voor de ontwikkeling van de ploeg."

   

  "Je wilt niet te veel weggeven, maar je wil natuurlijk de wedstrijd winnen. Het is tactisch spelen met de tegenstander. Onze coach is een van de beste van de wereld daarin. Dus we zullen zien wat hij in petto heeft", voegt Briels er nog aan toe. 

  Stockbroekx: "Ideale test voor ons"

  "Het is leuk dat we een toernooi spelen waarin tegenstanders op het scherpst van de snee spelen. Het is een ideale test voor ons", vertelt Emmanuel Stockbroekx. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooi toernooi gaan spelen." 

  Ik heb de coach gisteren gebeld om te vragen of we niet met het hele team het bos kunnen blussen. 

  Emmanuel Stockbroekx

  De branden in Australië schrikken Stockbroekx niet af: "Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er aan het gebeuren is, maar wij gaan gewoon kunnen trainen en spelen. Ik heb onze coach Shane gisteren gebeld om te vragen of we niet met het hele team het bos kunnen blussen. We zullen zien hoe we zo goed mogelijk kunnen helpen."