Goffin en Mertens blijven Belgische nummers 1 bij aanvang van 2020

  David Goffin

  David Goffin en Elise Mertens beginnen aan het nieuwe jaar als Belgische nummers 1 in het tennis. Kimmer Coppejans wipt over Steve Darcis. Aan de top wijzigt er zowel bij de mannen als bij de vrouwen amper iets. 

  David Goffin is de beste Belg, maar valt met een elfde plaats net uit de top tien. Kimmer Coppejans maakt een sprongetje en landt op een 158e plaats. Daarmee is Coppejans de nieuwe Belgische nummer twee bij de mannen.

   

  Steve Darcis, die een einde maakt aan zijn carrière na de Australian Open, moet 43 plaatsen inboeten en behoort nog net tot de 200 beste tennissers van de wereld. Ruben Bemelmans stijgt vier plaatsen op de ATP-ranking en begint het nieuwe jaar op plaats 256. Arthur De Greef zakt een stek naar nummer 293.

   

  Op de ATP Cup moeten David Goffin, Steve Darcis en Kimmer Coppejans donderdag nog vol aan de bak tegen Bulgarije. Ook onze dubbelspecialisten Joran Vliegen en Sander Gillé zijn daar aan zet. Op de lijst van het dubbelspel bekleedt Vliegen de 38e stek, Gillé stijgt naar plaats 46.

   

  Aan de top van het mannenklassement  behoudt Rafael Nadal de koppositie. Novak Djokovic en Roger Federer vervolledigen de top drie. Er is slechts een wijziging in de top tien bij de mannen. De Fransman Gaël Monfils drumt zich naar de negende plek, ten nadele van de Spanjaard Roberto Bautista Agut. 

  Rafael Nadal blijft de nummer 1 van de wereld.

  Elise Mertens blijft Belgische nummer 1 bij de vrouwen

  Ook bij de vrouwen klampt onze Belgische nummer 1 vast aan haar stek. Elise Mertens vertoeft bij aanvang van dit jaar op plaats 17, net boven Angelique Kerber. Alison Van Uytvanck volgt het voorbeeld van Mertens en blijft hangen op een 47e plek.

   

  Bij de Belgische vrouwen moet enkel Kirsten Flipkens een plaats prijsgeven. Ze zakt naar nummer 72. Greet Minnen en Ysaline Bonaventure winnen elk een plaats en staan respectievelijk op positie 109 en 116. Tot slot neemt Yanina Wickmayer plaats 149 voor haar rekening.


  De Australische Ashleigh Barty is de regerende nummer 1. Ze wordt op de huid gezeten door de Tsjechische Karolina Pliskova. Simona Halep doet haasje over met de Naomi Osaka en springt naar de derde plaats. 

  Elise Mertens