Extra Time: "Laat Trésor zijn goesting doen" & "Club/Gent hebben 20% kans"

  Mo Messoudi en Gert Verheyen aan de tafel van Extra Time.

  De voorbije speeldag in binnen- en buitenland, de loting van de Europa League en de Raymond Goethals-trofee, er was weer heel wat voer voor het panel van Extra Time. Wij noteerden de opvallendste zaken van Gert Verheyen, Mo Messoudi, Filip Joos en Youri Mulder aan de tafel van Frank.

  Verheyen: "Als je Trésor (Willem II) zijn goesting laat doen, is hij op zijn best"

  Gert Verheyen koos voor zijn moment Mike Trésor. De oud-jeugdspeler van Anderlecht en een generatiegenoot van de jongens die nu in de 1e ploeg spelen van Anderlecht maakt het mooie weer bij Willem II, dat hem huurt van NEC. Hij maakte zijn 3e goal in 3 matchen - vrijdag op Heerenveen was het de winning goal - en bracht zo Willem II op de 3e plek in Nederland.

   

  "Zijn goal was fantastisch. Hij is eigenlijk rechtsvoetig, maar trapt met links even gemakkelijk. Hij heeft het niet altijd makkelijk gehad bij de jeugd en had bij de beloften bij Anderlecht een moeilijke relatie met Emilio Ferrera. Hij is zeer zelfbewust met veel zelfvertrouwen, wat vaak wat neigt naar een bepaald soort nonchalance."

   

  "Hij is moeilijker te coachen. In die zin dat je hem best niet te veel opdrachten geeft en hem toch een beetje zijn goesting laat doen. Dan is hij op zijn best."

   

  "Hij is een goede speler. Hij speelt nu op de 10, dat kan hij zeker. Maar niet vanuit een spelmakersrol, meer als tweede spits. Hij verdeelt niet alles met passing, daarvoor houdt hij te veel van de eigen actie. Als het 3 keer mislukt, probeert hij het ook een 4e of 5e keer."

   

  "Ik had hem als coach bij de Belgische U19, Johan Walem riep hem ook al 2 keer op bij de U21. Hij heeft zeker veel talent, maar...", maakt Verheyen een kanttekening. "Hij beantwoordt niet altijd aan de fysieke normen van het voetbal van vandaag, wat trainers vaak verwachten. Waardoor er ook wel trainers zullen afknappen."

  Joos: "Club en Gent hebben 80-20 procent kans in Europa League"

  Ook gisteren kenden Club Brugge en AA Gent hun tegenstanders in de 1/16e finales van de Europa League. De tafel wikt en weegt de Belgische kansen. Joos: "Vorige week op City was United enorm gefocust en won het met 1-2. Als er al een kans voor Club is, dan is dat mocht United het licht opnemen. Maar United beseft dat de Europa League de weg naar de Champions League is, ze zullen er vol voor gaan. Bij de eerste 4 eindigen in de Premier League zal immers moeilijk worden."

   

  "Het is een ploeg met waanzinnig veel talent. Het heeft geweldige voetballers, maar ze wisselen goeie met minder goeie momenten af. De kansen zijn 80%-20% voor United."

   

  En wat met Gent? "Roma blijft een heel goeie ploeg Zaniolo is de hoop van het Italiaanse voetbal. Pellegrini heeft het grootste aantal assists. Je hebt kleine Kluivert. En dé man is aanvoerder Dzeko. Die speelt als een soort spelverdeler in de spits. Als Dzeko draait, draait iedereen. Er is maar 1 probleem: hij moet alles spelen. Soms zie je dat hij moe wordt."

   

  "Ik denk dat de krachtverhouding dezelfde is als bij United-Club. Als een Belgische club doorstoot, is dat van het niveau van AA Gent dat enkele jaren geleden doorstootte tegen Tottenham."

  Messoudi: "Sinds zijn doelpunten in Madrid speelde Dennis heel zelfzuchtig"

  Club staat op eenzame hoogte in de Belgische competitie, het veegde ook KV Mechelen weg met 3-0. De fraaie goal met de hak van Dennis was de kers op de taart. Verheyen ziet het als de vrucht van een consequente in het spel van Club: "Die gasten blijven maar diepgaan. Ook al is het maar 5 meter, ook al is de ruimte heel beperkt. Ze doen het toch. Dennis was daar, Vormer was daar. Als Roofe bij Anderlecht ook zo zou diepgaan, maakt hij ook zulke goals."

   

  Dennis is belangrijk voor Club, maar krijgt ook veel kritiek. Messoudi weet waarom: "Sinds zijn doelpunten in Madrid speelt hij heel zelfzuchtig, vind ik. Dat was ook zo in het begin tegen Mechelen. Maar hij deed het wel goed bij de 1-0 van Tau en vanaf toen speelde hij meer bevrijd, gaf hij meer zijn bal af en begon meer voor de ploeg te spelen." Het was trouwens 2 maanden geleden dat Dennis nog kon scoren in de competitie.

  Verheyen: "Raymond Goethals zei ooit tegen mijn vader: "Is dat je zoon? Eet 'm goe?""

  Dat Philippe Clement voor het tweede jaar op een rij de Trofee Raymond Goethals won, kwam ook ter sprake. Verheyen trainde zelf nog een jaar bij Anderlecht onder Goethals: "Ik ben heel blij dat ik dat heb meegemaakt. Waarom? Om zijn persoonlijkheid, de manier waarop hij vertelde, aan het bord stond,... Hij was een zachte mens voor de jonge gasten zoals ik toen, maar ook voor de grote vedetten."

   

  Vader Jan Verheyen was een van de lievelingetjes van "den Tuveneir". En daarover heeft de zoon nog een anekdote: "Ik was eens bij de nationale jeugdploegen als 15-, 16-jarige op de Heizel, toen hij mij en mijn vader tegenkwam. Ik kende hem niet. Hij vroeg  mijn vader: "Is dat je zoon?" Ik dacht dat het daarna over voetbal ging gaan, maar hij vroeg: "Eet 'm goe?" Dat is mij altijd bijgebleven."

  De Keek op de Week van Filip Joos

  Bekijk de volledige Extra Time met Messoudi, Verheyen, Joos en Mulder

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.