Engelse supporters kiezen wel voor Virgil van Dijk

  Virgil van Dijk en zijn partner Rike Nooitgedagt voor de uitreiking van de Gouden Bal.

  Twee weken geleden greep Virgil van Dijk nog nipt naast de Gouden Bal, maar in Engeland kaapt hij wel een prijs weg. De supporters hebben de Nederlandse verdediger van Liverpool verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

  Virgil van Dijk kreeg in de stemming de voorkeur op Manchester City-aanvaller Raheem Sterling. Ook Sadio Mané (Liverpool), Son Heung-Min (Tottenham), Jamie Vardy (Leicester City) en Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) waren genomineerd voor de supportersprijs. Meer dan 340.000 fans brachten hun stem uit.

   

  Van Dijk was niet aanwezig bij de uitreiking. Hij verblijft momenteel in Qatar waar hij morgen met Liverpool de halve finale van het WK voor clubs afwerkt tegen de Mexicaanse club Monterrey.

   

  De Nederlander is al de 4e Liverpool-speler op 7 edities die de prijs wint. Eerder gingen Luis Suarez (2013), Philippe Coutinho (2016) en Mo Salah (2018) hem vooraf. Een Belgische speler prijkt nog niet op de erelijst.