Real-coach Zidane baalt: "Blessure Hazard is zeer slecht nieuws"

  Hazard liep de blessure vorige week dinsdag op in het Champions League-duel,tegen PSG.

  "Zeer slecht nieuws." Real-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws over Eden Hazard. Bij extra testen was aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in zijn rechterenkel heeft opgelopen.

  "Het is een tegenvaller, die hopelijk niet al te lang hoeft te duren"

  "Eden had net de goede vorm te pakken, een uitstekende vorm zelfs. Hij begon zijn kwaliteiten, die we allemaal kennen, ook hier bij Real te tonen", zegt Zidane.

   

  "In zijn laatste wedstrijden was hij al een belangrijke speler voor ons en dat zal hij ook in de toekomst zijn. Ik houd er niet van als mijn spelers geblesseerd uitvallen, en al zeker Eden niet. Het is een tegenvaller, die hopelijk niet al te lang hoeft te duren."

   

  De Madrilenen laten niet weten hoelang Hazard onbeschikbaar zal zijn. Spaanse media gaan uit van een afwezigheid van 4 tot 6 weken.

   

  Hazard liep de blessure vorige week dinsdag op in het Champions League-duel thuis tegen PSG (2-2). Uitgerekend collega-Rode Duivel Thomas Meunier gaf Hazard een tik op de enkel, waarna hij met een grimas gewisseld werd. Aanvankelijk leek de blessure mee te vallen en werd gesproken over een inactiviteit van 10 dagen. Hazard zou op die manier ook nog speelklaar raken voor het Champions League-duel bij Club Brugge op 11 december.

   

  Dat bleek echter veel te optimistisch. Hazard kon de voorbije dagen nog steeds niet steunen op zijn pijnlijke enkel en werd woensdagavond op restaurant met ploegmaats gespot met krukken.

   

  Het is voor Hazard al zijn tweede blessure bij Real Madrid, sinds zijn recordtransfer vorige zomer. Eerder stond hij in augustus en september al vijf weken aan de zijlijn met een scheur in zijn quadriceps. Hij miste op die manier de Spaanse competitiestart en had nadien wat tijd en wedstrijdritme nodig om zijn beste vorm terug te vinden.

  In zijn laatste wedstrijden was hij al een belangrijke speler voor ons en dat zal hij ook in de toekomst zijn. Ik hou er niet van als mijn spelers geblesseerd uitvallen, en al zeker Eden niet.

  Zinédine Zidane