Het laatste vacante F1-zitje voor 2020 is voor Canadees Latifi bij Williams

  Nicholas Latifi rijdt volgend seizoen in de F1.

  Nicholas Latifi rijdt volgend seizoen in de Formule 1 bij Williams. De Canadees neemt bij het team de plaats in van Robert Kubica. Dat betekent dat er volgend seizoen in de F1 geen plaats meer is voor ervaren rot Nico Hülkenberg.

  Dat Nicholas Latifi (24) het vacante Williams-zitje krijgt, is geen grote verrassing. De Canadees deed het dit seizoen uitstekend in de Formule 2 en mocht ook al 6 keer in een Williams-bolide kruipen voor een trainingssessie.

   

  "We zijn heel erg onder de indruk van wat Nicholas dit seizoen getoond heeft in de Formule 2 en ook van zijn toewijding en zijn werk achter de schermen binnen het team", klinkt het bij Williams. "Nicholas dwingt respect af en we kijken ernaar uit om samen met hem te strijden om ons weer in de middenmoot te nestelen."

   

  Latifi, die voor zijn periode bij Williams ook al testrijder was bij Renault en Force India, is uiteraard heel gelukkig. "Het was dit jaar al enorm genieten om het team bij te staan in de ontwikkeling van de auto. Nu kijk ik ernaar uit om samen het nieuwe seizoen voor te bereiden en te debuteren in de GP van Australië in 2020."

   

  De promotie van Latifi bij Williams betekent ook het (voorlopige?) einde van de F1-carrière van Nico Hülkenberg, want alle zitjes voor 2020 zijn nu ingevuld. De 32-jarige Duitser draaide al sinds 2010 mee in de Formule 1 en reed in die periode 176 GP's. Eén keer versierde hij de poleposition, maar op het podium stond hij nooit.

  De F1-teams in 2020
  Mercedes Lewis Hamilton (GBr) Valtteri Bottas (Fin)
  Ferrari Sebastian Vettel (Dui) Charles Leclerc (Mon)
  Red Bull Max Verstappen (Ned) Alexander Albon (Tha)
  McLaren Carlos Sainz Jr. (Spa) Lando Norris (GBr)
  Renault Daniel Ricciardo (Aus) Esteban Ocon (Fra)
  Toro Rosso Pierre Gasly (Fra) Daniil Kvijat (Rus)
  Racing Point Sergio Pérez (Mex) Lance Stroll (Can)
  Alfa Romeo Kimi Räikkönen (Fin) Antonio Giovinazzi (Ita)
  Haas Romain Grosjean (Fra) Kevin Magnussen (Den)
  Williams George Russell (GBr) Nicholas Latifi (Can)