Wout van Aert krijgt gelijk van arbeidsrechter

  De arbeidsrechter van Mechelen heeft een vonnis geveld in de zaak Nuyens versus Van Aert. Wielermanager Nick Nuyens had een zaak aangespannen tegen Wout van Aert, die een jaar geleden zijn contract bij Roompot-Charles verbrak. Nuyens eiste 1,1 miljoen euro én de geleden sponsorschade, maar Van Aert werd in het gelijk gesteld. Nuyens gaat in beroep.

  Vorig jaar zorgde Van Aert voor een bom in de wielrennerij: hij verbrak eenzijdig en met onmiddellijke ingang zijn overeenkomst met Sniper Cycling, de holding van Nuyens. De relatie tussen de twee verliep al langer niet goed. Nuyens betwistte de dringende reden en trok naar de rechtbank.

   

  Vorige maand werd er gepleit. Nuyens eiste 1,1 miljoen euro aan loon en startgelden, premies en prijzengelden. En daarbovenop wou de wielermanager ook de geleden sponsorschade laten schatten. Van Aert, ondertussen in dienst van Jumbo-Visma, haalde ter verdediging heel wat slecht gelopen afspraken aan, maar ook een definitieve vertrouwensbreuk door een affaire met Niels Albert. Van Aerts oud-ploegleider zou door Nuyens onder druk zijn gezet om in het nadeel van Van Aert te getuigen.

   

  De rechter oordeelde vandaag in het voordeel van Van Aert. De dringende reden van de contractbreuk werd aanvaard. De termijn van 3 dagen tussen de feiten en het ontslag werd geaccepteerd. De rechter vond een getuigenverhoor van Albert niet nodig, omdat die al schriftelijk zijn versie had gegeven. En die versie liep gelijk met die van het kamp-Van Aert.

   

  Nick Nuyens, die als verliezende partij de gerechtskosten moet betalen, gaat in beroep tegen het vonnis.

  Wout van Aert krijgt gelijk van arbeidsrechter in zaak tegen Nick Nuyens