De bom barst: Wout van Aert verbreekt het contract met zijn ploeg

  "Van Aert ging niet in op een verbeterd contractvoorstel."

  Wout van Aert rijdt niet langer voor Sniper Cycling, de holding boven wielerteam Veranda's Willems-Crelan en veldritploeg Crelan-Charles. De wereldkampioen veldrijden en nummer 3 van de Strade Bianche heeft de samenwerking gisterenavond eenzijdig opgeblazen, meldt Sniper.

  Wereldkampioen Van Aert verbreekt contract met ploeg

  Er zat al langer een haar in de boter tussen Wout van Aert en de teamleiding. Vooral de relatie tussen de 24-jarige renner en ploegmanager Nick Nuyens was volledig verzuurd.

   

  Het nieuws dat het team van Nuyens volgend jaar fusioneert met het Nederlandse Roompot was voor Van Aert een brug te ver. Van Aert zei dat hij niet op de hoogte was van die onderhandelingen en dat hij niet zomaar in die constructie zou stappen.

   

  Van Aert dreigde met opstappen en heeft intussen de daad bij het woord gevoegd: hij heeft zijn contract (tot eind 2019) met Sniper Cycling maandagavond eenzijdig opgezegd, zo meldt Sniper.

  "We betreuren de beslissing van Van Aert"

  "Het teammanagement heeft de situatie de voorbije week proberen te deblokkeren, onder meer in de vorm van eeen verbeterd contractvoorstel voor 2019", meldt Sniper.

   

  "Maar Van Aert is niet ingegaan op het voorstel en heeft ervoor gekozen zijn contract eenzijdig te verbreken, met onmiddellijke ingang. Het teammanagement betreurt die beslissing."

   

  "De kwestie wordt verder opgevolgd door onze advocaten. We wensen verder geen commentaar te geven."

  Persmededeling van Sniper Cycling:

  Een foto van begin dit jaar:

  Tweets van 21 juli: