Ga naar de inhoud

meest recent

Sniper Cycling bevestigt: "Naar rechtbank tegen contractbreuk Van Aert"

 do 20 september 2018 08:42
" "
Van Aert heeft eenzijdig zijn contract verbroken. Er is afgelopen "iets" gebeurd.

Het geschil tussen Wout van Aert en Sniper Cycling, de holding van Nick Nuyens, zal voor de rechtbank beslecht worden. De werkgever aanvaardt de eenzijdige contractbreuk van de wereldkampioen veldrijden niet. 

Dinsdagnacht barstte de bom: Sniper Cycling bracht het nieuws naar buiten dat Van Aert eenzijdig en met onmiddellijke ingang zijn contract verbrak. De relatie tussen de 2 partijen was al langer niet optimaal, het voorbije crossweekend in Geraardsbergen is er dan iets gebeurd, wat de druppel was.

 

Van Aert communiceerde bij monde van zijn advocaat Walter Van Steenbrugge: "Het vertrouwen is compleet zoek. Er waren al veel tekortkomingen in hoofde van de werkgever en daar is in het weekend dus nog iets bijgekomen. Daarom hebben we de overeenkomst per direct opgezegd."

 

Er waren 2 mogelijkheden na Van Aerts demarche. Van Steenbrugge: "Ofwel gaat de werkgever akkoord met de reden die we opgeven, ofwel accepteert hij die niet en komt de zaak voor de rechtbank." Het is dus de tweede optie geworden. Dat bevestigde Ward Callens, woordvoerder van Sniper Cycling, aan onze redactie: "Wij aanvaarden die dringende reden niet."

 

Zonder evenwel in te gaan op de feiten. "De zaak is intern in handen van onze advocaten. Er zal gecommuniceerd worden bij verder nieuws. Dat is er momenteel niet."

Wat met fusie Roompot?

Onder meer de fusieplannen met Roompot zinden Van Aert niet. Die zouden boven zijn hoofd zijn gevoerd. Achter de fusie - die zonder Van Aert toch een heel ander uitzicht krijgt - worden nu door sommigen vraagtekens geplaatst. Callens: "Het enige dat ik hierover kan zeggen is dat we in 2019 met 100 procent zekerheid een procontinentaal team zullen hebben. Over de fusie met Roompot kan ik geen concrete uitspraken doen."