STVV stuurt trainer Marc Brys de laan uit

  Marc Brys is niet langer trainer van STVV. Hij kon al op weinig krediet rekenen bij de Japanse eigenaars en zijn flirt met aartsrivaal Racing Genk deed hem uiteindelijk de das om.

  Marc Brys verrichtte vorig seizoen mirakels met STVV en haalde ei zo na Play-off I. "Maar dit seizoen is er eentje van ups en downs", schrijft STVV. "Na het verlies tegen Charleroi besliste het bestuur om de samenwerking met Brys en zijn assistenten te beëindigen."

   

  STVV neemt deze beslissing aan de vooravond van de derby met Racing Genk, de ploeg waarmee Brys de voorbije weken nog openlijk had geflirt. Die episode én de sportieve resultaten schoten de veeleisende en ambitieuze Japanse eigenaars in het verkeerde keelgat. Het gevolg: exit Brys.

   

  Nicky Hayen, de coach van de beloften, zal voorlopig de trainingen leiden.