Tweet "Stuk proza van bondsprocureur Wagner" komt KVK duur te staan

  De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft KV Kortrijk een boete van 5.000 euro opgelegd omdat de club "op denigrerende wijze" een disciplinair dossier online heeft gezet. Bondsprocureur Kris Wagner was mikpunt van kritiek.

  Op 22 oktober tweette KV Kortrijk de volledige bondsactie waarin de club vervolgd werd voor spreekkoren ("alle boeren zijn homo" en "Sammy janet") en voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal in de derby tegen Zulte Waregem.

   

  Het verspreiden van tuchtdossiers is volgens het bondsreglement verboden. Daar staan straffen op van een boete van minstens 1.000 euro tot zelfs schrapping van een aangeslotene. Bovendien oordeelde de Geschillencommissie dat de manier waarop KVK dat deed, niet door de beugel kon omdat bondsprocureur Wagner gedenigreerd werd.

   

  KV Kortrijk plaatste de argumentatie van Wagner (foto onder) online en kondigde het aan als "stuk proza, dat ongetwijfeld veel tijd en research gevergd heeft". "We willen niet dat dit enkel voor de happy few geschreven werd", klonk het.

   

  Maar met die cynische boodschap kan de Geschillencommissie niet lachen. "Er wordt neerbuigend gedaan over de afhandeling van deze procedure. Dergelijke houding hypothekeert tuchtafdelingen. Deze handelswijze getuigt van een gebrek aan respect voor alle tuchtorganen binnen de KBVB", luidt het vonnis.

   

  "Tuchtdossiers moeten sereen worden behandeld. En zonder enige toestemmingen worden de identiteiten van tussenkomende personen aan het brede publiek bekendgemaakt. Bovendien ging deze beweerde communicatie (naar supporters) gepaard met ridiculiserend gebaar."