Franse rugbyspeler Vahaamahina 6 weken geschorst voor elleboogstoot

  Deze overtreding zal Vahaamahina nog even achtervolgen.

  In rugby dragen ze fairplay hoog in het vaandel en dat mag Sébastien Vahaamahina aan den lijve ondervinden. De Franse rugbyspeler nam al afscheid van de nationale ploeg na zijn schandalige elleboogstoot op het WK en wordt nu ook nog zes weken geschorst in de competitie.

  Frankrijk maakte indruk op het WK in de kwartfinales tegen Wales en leek bijna fluitend op weg naar de halve finales. Tot het licht uitging bij Sébastien Vahaamahina en hij zijn Welshe opponent Aaron Wainwright op een schandalige elleboogstoot trakteerde. 

   

  Vahaamahina werd terecht weggestuurd met een rode kaart en de voorsprong van Frankrijk verkruimelde tot Wales er uiteindelijk nog over walste. Na de wedstrijd kondigde Vahaamahina zijn afscheid aan van de nationale ploeg.

   

  Maar daar eindigt zijn boetedoening niet. Ook in de Franse competitie moet hij op de blaren zitten. Vahaamahina kreeg een schorsing van 6 weken en zal ten vroegste op 21 december in actie mogen komen voor zijn club Clermont. 

  De aanslag van Vahaamahina op Welshman Wainwright