Franse rugbyspeler stopt bij nationale ploeg na "ellebooggate"

  Vahaamahina

  Sébastien Vahaamahina verbergt zijn gezicht in schaamte na zijn rode kaart.

  Zijn pijnlijke aftocht op het WK rugby was de laatste interland die Sébastien Vahaamahina heeft gespeeld. Vahaamahina haalde zich de woede van de Franse natie op zijn hals door na een flagrante elleboogstoot met rood van het veld te worden gestuurd. Hierna verloor Frankrijk nog van Wales.

  Frankrijk maakte gisteren indruk in de kwartfinales tegen Wales en leek bijna fluitend op weg naar de halve finales. Tot het licht uitging bij Sébastien Vahaamahina en hij zijn Welshe opponent Aaron Wainwright op een schandalige elleboogstoot trakteerde.

   

  Vahaamahina werd terecht weggestuurd en de voorsprong van Frankrijk verkruimelde tot Wales er uiteindelijk nog voorbij walste. Na de wedstrijd werd Vahaamahina niet gespaard door fans en media.

   

  "Ik draai vandaag een bladzijde om", zegt Vahaamahina (28). "Ik heb mijn laatste match voor Frankrijk gespeeld." Zijn uitsluiting tegen Wales heeft deze beslissing volgens de speler niet beïnvloed. "Ik heb hier al maanden over nagedacht."

   

  Vahaamahina kwam ook nog eens terug op zijn veelbesproken elleboog. "Dit was onvergeeflijk. Ik verloor de controle. Dit was een spontane en ongecontroleerde beweging die ik betreur. Maar ik ben de enige die hiervoor verantwoordelijk is."

  De aanslag van Vahaamahina op Welshman Wainwright