Bernd Storck hamert op discipline: "Dit is niet Monaco, wel Cercle Brugge"

  Bernd Storck bekeek al enkele trainingen van Cercle.

  Cercle Brugge heeft zijn lot in de handen van Bernd Storck gelegd. De vereniging is ervan overtuigd dat de Duitser voor een ommekeer kan zorgen: "We hopen binnen de kortste keren in de linkerkolom te staan", klonk het op de persvoorstelling.

  Vorig seizoen behoedde Bernd Storck Moeskroen van de degradatie. Dat kunstje mag hij herhalen bij Cercle Brugge. Na 10 matchen staat de vereniging helemaal onderaan met amper 3 punten, coach Fabien Mercadal kreeg vorige week de rekening gepresenteerd.

   

  Het bestuur van Cercle Brugge is ervan overtuigd dat Bernd Storck de juiste man op de juiste plaats is. "We werken aan een ambitieus groeiproject", zegt bestuurslid Vincent Goemaere. "Als iets tegenvalt, willen we bijsturen. Met de keuze voor Storck hopen we binnen de kortste keren weer in de linkerkolom te staan."

   

  "Bernd is bezeten van voetbal, kent de Jupiler Pro League goed en zijn voetbalvisie komt overeen met hoe wij vooruit willen met Cercle. We zijn ambitieus en dat willen we ook zien op het veld. De huurspelers moeten ons shirt met fierheid dragen en dat vindt onze nieuwe coach ook belangrijk."

  De huurspelers moeten ons shirt met fierheid dragen en dat vindt onze nieuwe coach ook belangrijk.

  Bestuurslid Vincent Goemaere

  Storck: "Opdracht is moeilijker dan bij Moeskroen"

  Moeskroen legde vorig seizoen zijn lot in de handen van Storck, die de Henegouwers nog naar de 10e plaats loodste. De 56-jarige Duitser koos evenwel niet voor een verlengd verblijf, in de hoop een contract te strikken bij een topclub. Zijn naam werd onder mee genoemd bij Genk, maar enkele maanden later zet hij zijn krabbel onder een contract voor één seizoen bij Cercle.

   

  "Ik ben heel blij om hier te zijn", opende hij de persconferentie. "Na een interessant gesprek met het bestuur ben ik overtuigd van het project van Cercle. Ik zag in de oefenwedstrijd tegen Monaco veel kwaliteit in de groep, maar ik zag nog geen team. Ik wil elke linie beter maken. Ik wil de kwaliteit samenbrengen in een team. Ze moeten leren samenwerken."

   

  "De spelers moeten me vertrouwen, want ik zal zeggen wat de juiste richting is. De opdracht is met 3 op 30 moeilijker dan bij Moeskroen, maar ik ben niet bang voor een uitdaging. Ik ben positief en weet wat er moet veranderen."

   

  "De spelers die hier zijn, moeten zich identificeren met de situatie. Dit is niet Monaco, maar Cercle Brugge. Ze moeten er alles aan doen om zich voor te bereiden en kwaliteit op het veld te brengen. Het team komt op de eerste plaats. Bij Moeskroen liepen er niet veel bekende namen rond, maar de teamspirit was wel fantastisch. De jonge spelers krijgen hier een kans, maar die moeten ze dan ook grijpen."

   

  Storck heeft nog een week om zijn nieuwe spelersgroep klaar te stomen voor de eerste uitdaging in de competitie: zondag om 20u tegen Charleroi.

  De spelers die hier zijn, moeten zich identificeren met de situatie. Het team komt op de eerste plaats.

  Bernd Storck

  Bekijk hier de voorstelling van Bernd Storck: