Opnieuw heftige crash in Formule 2, gelukkig zonder erg nu

  De twee pechvogels belanden in de bandenmuur.

  Een maand na het dodelijke ongeval van de Franse coureur Anthoine Hubert in ons land heeft opnieuw een heftige crash plaatsgevonden in het Formule 2-kampioenschap. De Japanner Matsushita (25) en de Rus Mazepin (20) knalden op mekaar in. Gelukkig kunnen ze het nog navertellen.

  De Formule 2-rijders racen net als hun collega's in de Formule 1 dit weekend op het stratencircuit van Sotsji in Rusland. In de tweede race liep het mis. De Brit Aitken en de Rus Mazepin misten in de openingsronde een bocht en tikte mekaar aan. Vervolgens katapulteerde Mazepin de Japanner Matsushita in de bandenmuur.

   

  De twee jonge coureurs kwamen gelukkig nog goed uit de crash. Ze konden zelf uitstappen en trokken voor alle zekerheid naar het ziekenhuis. Daar werden geen breuken vastgesteld.

   

  De race werd ingekort en uiteindelijk gewonnen door de Italiaan Luca Ghiotto. Kersvers wereldkampioen Nyck de Vries maakte 6 plaatsen goed, de Nederlandse ploegmaat van pechvogel Mazepin finishte als 2e in Rusland.

  Beelden van de crash: