Ploegmaat Stoffel Vandoorne snelt naar wereldtitel in Formule 2

  Na Annemiek van Vleuten heeft Nederland er vandaag nog een tweede wereldkampioen bij. Nyck De Vries verzekerde zich vandaag in Rusland van de wereldtitel in de F2 en deed dat in stijl. Hij won vandaag de hoofdrace op het circuit in Sotsji.

  Met nog drie races te gaan, één in Sotsji en twee in de Verenigde Arabische Emiraten, is De Vries niet meer bij te halen door zijn concurrenten. De 24-jarige Nederlander startte op het Russische circuit vanaf de polepositie.

   

  De Vries kwam goed weg en reed tot aan zijn pitstop aan de leiding. Toen de Italiaan Luca Ghiotto vier ronden voor het einde als laatste ook de pits in dook, kwam De Vries weer aan kop te liggen. Hij kwam de laatste ronden foutloos door en haalde zo de titel binnen.

   

  De Vries rijdt sinds 2017 in de Formule 2, dat wordt gezien als de wachtkamer van de Formule 1. Hij stapt na dit seizoen echter over naar de elektrische raceklasse Formule E, waar hij bij Mercedes ploegmakker wordt van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.