Olivier Renard ruilt Antwerp voor Canada

  Laszlo Bölöni en Olivier Renard.

  Coach Laszlo Bölöni (l) en ex-sportief adviseur Olivier Renard (r).

  Antwerp heeft het vertrek van sportief adviseur Olivier Renard (40) bekendgemaakt. De oud-doelman verlaat stamnummer 1 na nauwelijks 4 maanden dienstverband en gaat als sportief directeur aan de slag in Canada bij Montréal Impact.

  Na zijn keeperscarrière begon Olivier Renard een loopbaan als sportief directeur/adviseur. Eerst bij zijn ex-teams KV Mechelen en Standard, daarna bij Antwerp. In de zomermercato stond hij Luciano D'Onofrio en Sven Jaecques bij, maar nu verbrak hij zijn overeenkomst die nog liep tot juni 2021.

   

  "Het was nooit de bedoeling, noch van Antwerp noch van Olivier Renard, om de goede samenwerking vroegtijdig te beëindigen. Beide partijen waren het echter snel eens dat deze uitdaging, zowel sportief als qua ervaring, een mooie opportuniteit is in zijn carrière", klinkt het op de Bosuil.

   

  Renard zet zijn carrière voort in Canada bij Montréal Impact, het ex-team van oud-Rode Duivel Laurent Ciman. Woensdag nog won Montréal het Canadase kampioenschap. Het team speelt ook in de Noord-Amerikaanse competitie MLS.