Gert Verheyen: "Niet verwacht dat Kompany het risico zou nemen"

  Vincent Kompany

  Vincent Kompany moest vervangen worden met een blessure.

  De nieuwe blessure van Vincent Kompany was natuurlijk een belangrijk moment in Beerschot-Anderlecht. Onze analisten Gert Verheyen en Mo Messoudi waren verrast dat Kompany zijn comeback maakte.

  Het was een pijnlijk beeld: Vincent Kompany die bij zijn comeback nog voor het halfuur naar de kant moest met een nieuwe blessure. "Ik had niet gedacht dat hij het risico zou nemen om te spelen", zegt Gert Verheyen.

   

  "De kans op herval bij zo'n spierblessure is al groot. Om dan zo snel terug te keren, want zo lang is dat nog niet geleden... . In de opwarming speelden ze op balbezit en hij zette zichzelf op de kant als kaatser. Dat zegt ook al iets. Want als je je echt goed voelt, dan doe je mee centraal in de 4 tegen 4."

   

  "Het mentale zal ook een rol spelen met alle druk die nu op de schouders van Kompany rust", denkt Mo Messoudi. "Je kunt nog zo hard trainen, op training kun je alles onder controle houden. Je denkt dat je weer fit bent, maar in de wedstrijd heb je die spieren niet onder controle."