Kompany: "Na Club was ik héél kwaad, op het Kiel speelden we tenminste óns voetbal"

  Kompany

  Vincent Kompany speelde zelf door zijn blessure maar een beperkte rol in de bekerzege van Anderlecht.

  Het werd een bitterzoete bekeravond voor Vincent Kompany op het Kiel. Hij won met Anderlecht dan wel voor de 2e keer dit seizoen, maar zelf viel hij ook opnieuw uit. "Maar ik haat het als die jongens voor hete vuren staan en ik er niet bij kan zijn."

  Voor het eerst sinds eind augustus sprak Kompany na een match met de pers. "We wisten dat het knokken zou worden tegen Beerschot, zeker met hun trainer (Stijn Vreven)", zegt de speler-manager over de 2-3-zege van Anderlecht aan Sporza.

   

  "Het was eigenlijk het verhaal van ons seizoen: we beginnen goed, ons plan werkte, maar we worden gepakt op dingen die eruit moeten. Zoals we bijvoorbeeld bij die 2-2 de bal niet gewoon hard wegkoppen."

   

  "We hebben dus moeten knokken, maar we hebben tenminste ons voetbal weer gespeeld. Na Club Brugge was ik héél kwaad. Ik sta niet voor het voetbal dat we daar hebben gespeeld. Ik had liever met 5-0 verloren, maar dan wel op de manier die we verwachten."

   

  "Laat elke ploeg in België zijn wat ze willen zijn. Maar wij willen een positief geïnspireerde ploeg zijn. Daar willen we niet van afstappen. We bouwen vooral aan een toekomst. Die staat of valt met hoe we voetballen. Alleen moet daar nu ook nog een goed resultaat bij komen."

  Over zijn blessure: "Ik wou sowieso het risico nemen"

  Vincent Kompany zelf kon zijn ploeg maar 25 minuten helpen. Met een nieuwe dijblessure viel hij opnieuw uit. "Toch wou ik na Club Brugge sowieso het risico nemen, ook met andere spelers. Wat ik het meest haat, is als die jongens voor hete vuren staan en ik er niet bij kan zijn."

   

  "Ik voelde mij de voorbije dagen nochtans goed en ook vlak voor de match zijn er geen alarmbellen afgegaan. Maar als je terugkeert uit een blessure, dan zit het gevaar voor een terugval er altijd in. Alleen denk ik niet dat het deze keer zo erg is."