"We zijn geen bruistabletjes" versus "Levensgevaarlijk en onverantwoord"

  Brent Van Moer werd 5e in de tijdrit.

  De Belgische deelnemers aan de tijdrit bij de beloften konden hun kansen niet voluit verdedigen door het noodweer in Yorkshire. Brent Van Moer (21) eindigde 5e, Ilan Van Wilder (19) 37e na een valpartij. Hun oordeel over de tijdrit in het hondenweer was wel opvallend verschillend. 

  Van Moer: "Voor mij kan dit zeker en vast"

  "Ik verlies veel seconden omdat ik altijd schrik had en stopte met trappen in de grote plassen", baalde Brent Van Moer, prof bij Lotto-Soudal. "Ik verloor op die manier veel snelheid en moest altijd op gang komen. Maar dat was natuurlijk voor iedereen het geval."

   

  "Ik had de bochten enorm goed verkend, maar in de binnenbochten lagen enorm grote plassen. Ik had aan de Belgische ploeg gevraagd om me niet te zenuwachtig te maken. Als ik overal geremd zou hebben, dan zou ik minuten verloren hebben."

   

  "Of ik op het podium had kunnen staan? Ik strand op 16 seconden en die kan ik overal verliezen. Maar tegen de winnaar was niet veel te doen."

   

  Was het wel verantwoord om te blijven fietsen? "We zijn renners en geen bruistabletjes. We moeten erdoor. Het is wat het is. Voor mij kan het zeker en vast. Het was voor iedereen gevaarlijk en de mannen die iets technischer zijn waren in het voordeel."

  Van Wilder: "Ik stond tot mijn enkels in het water"

  Ilan Van Wilder kwam na ongeveer 5 kilometer ten val. "Ik koos de snelste lijn, binnenkant bocht. Voor ik het wist zat ik diep in het water. Ik lag in mijn beugel en vloog over mijn fiets."

   

  "Ik stapte van mijn fiets en stond met mijn enkels in het water. Ik ben op mijn elleboog gevallen, waar ik nu toch pijn heb. Ik was even van de kaart en ben dan op mijn reservefiets gesprongen om er het beste van te maken. Ik voelde me nog goed, maar ik had geen informatie meer en fietste op het gevoel."

   

  "Dit was wel levensgevaarlijk en onverantwoord. Ik vond dat ze de koers hadden moeten stilleggen. Regen is normaal, maar als het bijna een zwembad is, dan is het onverantwoord. Ik zet nu alles op de wegrit en probeer deze dag zo snel mogelijk te vergeten."