Mazzu: "Ik ben nog altijd ontgoocheld, tegen KVO wil ik andere mentaliteit zien"

  Mazzu ging met Genk de boot in dinsdag.

  Felice Mazzu wil tegen KV Oostende een reactie zien van zijn spelers na het debacle in de Champions League. De trainer van Racing Genk staat voor het eerst in zijn carrière echt onder druk, maar panikeert niet. "Ik voel veel steun van het bestuur, we zoeken samen naar oplossingen."

  "Reactie tegen KV Oostende is nu het belangrijkste"

  Racing Genk incasseerde dinsdag een stevige tik in Oostenrijk, waar het kansloos verloor met 6-2 van RB Salzburg. Is de nederlaag ondertussen al verteerd bij de landskampioen? "Ik ben natuurlijk nog altijd ontgoocheld", zegt trainer Felice Mazzu drie dagen na de wedstrijd.

   

  "Het was een verrassende nederlaag op verschillende vlakken. Zowel wat de cijfers betreft, als de manier waarop. Salzburg heeft op dit moment misschien wel de beste spits van Europa. We zullen het resultaat van dinsdag nog beter kunnen interpreteren als ze ook tegen Napoli en Liverpool hebben gespeeld. Het zal voor die twee ploegen ook niet gemakkelijk worden, denk ik."

   

  Heeft Mazzu de wedstrijd ondertussen al grondig kunnen analyseren? Waar liep het fout? "Er zijn veel redenen natuurlijk. We waren in de eerste plaats niet agressief genoeg. We verloren alle duels en maakten geen fouten. We zijn er ook niet in geslaagd hun sterkte, zijnde het verticale spel door het midden, lam te leggen."

   

  "Onze organisatie was ook niet goed genoeg. We kunnen er uren over praten, maar het belangrijkste is de reactie van mijn spelers tegen KV Oostende."

  We zullen het resultaat van dinsdag nog beter kunnen interpreteren als ze ook tegen Napoli en Liverpool hebben gespeeld. Het zal voor die twee ploegen ook niet gemakkelijk worden, denk ik.

  Felice Mazzu

  "Eerste keer dat ik echt druk ervaar"

  Wat wil Mazzu dan anders zien morgen? "Ik wil vooral een andere mentaliteit zien van mijn spelers. We moeten aan het publiek tonen dat de zin om het truitje van Genk nat te maken er nog altijd is. We moeten die positieve agressiviteit terug zien te vinden."

   

  "Daarover was ik vooral verbaasd, dat gebrek aan agressiviteit. Het is moeilijk om in de hoofden van de spelers te kijken, misschien waren ze dinsdag onder de indruk van de feiten. Voor veel spelers was het een eerste ervaring in de CL. Een doelpunt tegen krijgen na twee minuten, dat helpt ook niet."

   

  De druk neemt stilaan toe. Vreest Mazzu voor zijn job? "Er is uiteraard gesproken met de mensen van het bestuur. Samen proberen we naar oplossingen te zoeken. Ik voel heel veel steun van Dimitri de Condé, net als de rest van het bestuur."

   

  "Een trainer leeft nu eenmaal met druk en nederlagen. Hij moet de beslissing van zijn werkgever ook aanvaarden, wat die ook is. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik echt druk ervaar. In mijn beginperiode bij Charleroi ging het ook moeilijk. Het is uiteindelijk goed gekomen en dat hoop ik nu ook."

  Een trainer leeft nu eenmaal met druk en nederlagen. Hij moet de beslissing van zijn werkgever ook aanvaarden, wat die ook is.

  Felice Mazzu

  Van Imschoot: "10 op 21 is gewoon te weinig"

  Ook voor assistent-trainer Tom Van Imschoot was de zware nederlaag in Oostenrijk een grote verrassing. "We hadden uiteraard andere verwachtingen. Het is geen schande om daar te verliezen, alleen de manier waarop was pijnlijk en hadden we niet verwacht."

   

  "Achteraf bekeken was de groep niet klaar om de strijd aan te gaan. We zijn gewoon ineengestort als een kaartenhuisje. Na de analyse van de tegenstander zagen we nochtans kansen. We dachten dat we beter voorbereid waren, dat bleek niet zo te zijn."

   

  Tegen Oostende moet het anders. "Thuis moeten we gewoon winnen. Het is vooral belangrijk om te tonen dat Genk er nog staat. Voetbal is zwart of wit. De cijfers liegen niet, 10 op 21 in de competitie is gewoon te weinig, de dreun in Salzburg buiten beschouwing gelaten."

  Achteraf bekeken was de groep niet klaar om de strijd aan te gaan. We zijn gewoon ineengestort als een kaartenhuisje.

  Tom Van Imschoot