Robert Kubica verlaat na dit seizoen Williams

  De wegen van Robert Kubica (34) en F1-team Williams zullen op het einde van het seizoen scheiden. Dat maakte Kubica vandaag bekend.

  De Pool Kubica maakte vorig seizoen als testrijder bij Williams zijn comeback in de Formule 1 nadat hij in 2011 levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een rally-ongeval.

   

  Hoewel de motoriek van zijn rechterarm niet optimaal is, versierde hij voor dit seizoen een zitje als vaste rijder naast de Brit George Russell. Maar een succes is 2019 tot dusver niet voor het team. Alleen Kubica slaagde er 1 keer in een WK-punt te veroveren, dankzij een 10e plaats in de GP van Duitsland.

   

  "Na afloop van het seizoen ga ik niet verder bij Williams", bevestigde Kubica. "Ik wil iedereen binnen het team bedanken voor de laatste 2 jaar en de hulp die ze mij hebben geboden om mijn comeback in de F1 mogelijk te maken. Ik heb genoten van mijn tijd bij Williams maar nu is het moment gekomen voor het volgende hoofdstuk in mijn carrière."

   

  Wat dat volgende hoofdstuk inhoudt, is niet bekend.

   

  De crash van Kubica in 2011: