De Decker: "Elke keer opnieuw schrik ik ervan hoe compleet Mbokani is"

  Dieumerci Mbokani was een gesel voor de Anderlecht-defensie.

  Dieumerci Mbokani was een gesel voor de Anderlecht-defensie.

  Met Wim De Decker als gast in Extra Time werd er uiteraard uitvoerig gepraat over Anderlecht-Antwerp. De sterke prestaties van Dieumerci Mbokani en invaller Koji Miyoshi sprongen onder meer in het oog. Youri Mulder hoopt dan weer dat Anderlecht achter het project blijft staan.

  "Wel lekker als je zo'n Mbokani vooraan hebt lopen"

  In het Astridpark was Dieumerci Mbokani een van de absolute uitblinkers. Wim De Decker, assistent-coach van Antwerp, is onder de indruk van de Congolees. "Hij barst van het talent, dat is echt ongelooflijk", klinkt het.

   

  "Aan druk zetten zal hij niet te veel energie verspillen, maar ik schrik er elke keer opnieuw van hoe compleet hij is. Hij is enorm sterk."

   

  Youri Mulder: "Het verschil met Anderlecht was groot. Hij hield zijn tegenstanders gewoon af en keek erop neer. Jochies. Het was een beetje een U19-team tegen een mannenelftal."

   

  "Het is wel heel erg lekker als je zo'n speler voorop hebt. Je kunt altijd bal kwijt, je hebt tijd om even aan te sluiten en je kunt er ook overheen gaan zonder dat je weet dat hij de bal zal verliezen."

  "Miyoshi heeft ongelooflijke kwaliteiten"

  De Japanner Koji Miyoshi kroonde zich tot matchwinnaar op Anderlecht met een flukse invalbeurt en een knap doelpunt. "Van iemand die rechtstreeks uit Japan komt, verwacht je dat hij een zestal maanden nodig heeft om zich te integreren, maar op training liet hij zich meteen gelden", vertelt Wim De Decker.

   

  "Hij heeft ongelooflijke kwaliteiten, zeker in balbezit. Zijn balbehandeling is fantastisch. Hij is bij ons terechtgekomen dankzij het netwerk van Luciano D'Onofrio."

   

  "Hij ziet het snel en kan het ook uitvoeren. Op training valt hij echt op in wedstrijdjes."

  De Decker: "Nieuwe hiërarchie in de kleedkamer"

  De kern van Antwerp is behoorlijk gestoffeerd. "26 spelers en 3 keepers", knikt Wim De Decker bevestigend. "Dat wordt een belangrijke uitdaging."

   

  "Je moet op zoek naar een nieuwe balans op het veld, maar ook in de kleedkamer. Er is heel wat persoonlijkheid bijgekomen. Daardoor verandert de hiërarchie in de kleedkamer toch een beetje."

   

  Een van de nieuwkomers is de Nederlander Wesley Hoedt. "Ik vond hem goed", zegt Filip Joos.

   

  De Decker: "Hij is geschoold in Nederland. Zijn crosspass is ongelooflijk. Hij kan de bal leggen waar hij wil. Met hem winnen we absoluut aan voetballend vermogen."

  Mulder: "In 1 op 4 matchen is Vlap geniaal"

  Bij een zoekend Anderlecht heeft Michel Vlap voorlopig nog niet echt zijn stempel kunnen drukken. Youri Mulder zag zijn landgenoot ook al bij Heerenveen voetballen. "Het is een goeie speler, maar in Nederland zag je ook dat hij in 1 op de 4 wedstrijden echt geniaal was. En daarnaast zag je hem gewoon te vaak niet."

   

  Sonck: "Zijn eerste wedstrijd hier tegen Oostende was onwaarschijnlijk."

  Mulder: "Gevaar is dat Anderlecht zou afwijken van project"

  Ondanks de povere resultaten lijken de supporters nog steeds achter Anderlecht te staan. "Ik vind dat onwaarschijnlijk van de fans. Heel goed. Dat zijn mensen die de club door dik en dun steunen", zegt Wesley Sonck. Filip Joos: "Maar ook alleen maaromdat Kompany er is."

   

  Youri Mulder: "Het gevaar is juist dat ze nu van het proces afwijken. Dat vind ik link. Ondanks die 5 op 18 zouden ze bij dat proces moeten blijven. Dat moet je doen, maar nu dreigen daar scheurtjes in te komen."

   

  Filip Joos is wel overtuigd dat Anderlecht Play-off I zal spelen. "Want het geluk van Anderlecht is dat die andere teams punten laten liggen. Het wordt de top 6, al zou het goed zijn voor de competitie als er eens een andere club tussenstaat."