Wie moet er nog mee, José? "Wellens, Benoot en Lampaert"

  José De Cauwer

  Voormalig bondscoach José De Cauwer maakt zijn WK-selectie.

  Vanmiddag maakt bondscoach Rik Verbrugghe de resterende 3 namen bekend voor het WK wielrennen van volgende week zondag. Wie moet nog mee naar Yorkshire? Een moeilijke denkoefening, vindt ook Verbrugghes voorganger José De Cauwer.

  Deze 5 zijn al zeker van hun selectie:

  selectie Belgisch wielerteam

  Wie vergezelt Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Remco Evenepoel in Yorkshire?

  De Cauwer: "Wellens neem ik altijd mee"

  Vanmiddag geeft het Belgian Cycling Team de laatste 3 renners prijs voor het wereldkampioenschap in Engeland. Voormalig bondscoach José De Cauwer maakt al eens de denkoefening.

   

  "Echt moeilijk", vindt onze gewaardeerde cocommentator. "Wellens kan een solo rijden. Zeker in gure weersomstandigheden en als de weerapps het bij het rechte eind hebben, krijgen we in Yorkshire frisse temperaturen met 60 à 70 procent kans op regen. Typisch Wellens-weer", weet José De Cauwer. "In zulke omstandigheden neem ik hem altijd mee."

  "Wellens, Benoot... en Lampaert"

  Een topafwerker zoals Van der Poel of Alaphilippe hebben we niet in België. Moet de bondscoach het dan aanpakken zoals Deceuninck-Quick Step?

   

  "Dat is volledig de stijl die we moeten toepassen. We moeten zorgen dat we mee zijn, want we komen met de beste ploeg aan de start", vindt José De Cauwer. "Een sprint moeten we vermijden."

   

  "We moeten de tegenstanders dus kraken. In mijn ogen kan niemand dat beter dan Devenyns. Op een lastig stuk is hij daar een kei in. Al zal Alaphilippe dat graag hebben", weet De Cauwer. 

   

  Naast Devenyns zitten ook zijn ploegmaats Tim Declercq en Yves Lampaert te popelen. De Cauwer: "Lampaert kan een solo en een finale rijden. En Lampaert is een West-Vlaming. Daar kan je afspraken mee maken."

   

  De bondscoach heeft keuze te over. Ook Stuyven, Benoot, Meurisse, Vanmarcke, De Plus en De Vreese kunnen een meerwaarde betekenen voor de Belgische equipe.

   

  "Wellens neem ik zeker mee", pikt De Cauwer in. "En dan... Wellens, Benoot en... Lampaert. Maar ik ga geen gelijk hebben", lacht De Cauwer.

  Luister om 19u naar De Tribune met José De Cauwer

  Vanavond is José De Cauwer samen met onze man op de motor Carl Berteele te gast in De Tribune. Luister om 19u naar de sporttalkshow op Radio 1 of haal de uitzending in via de Apple Podcast en/of Soundcloud.