• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzichtige Zidane: "We willen allemaal Hazard graag zien. Hij is klaar"

  Met een maand vertraging zal Eden Hazard morgen wellicht zijn officiële debuut maken voor Real Madrid. Coach Zinédine Zidane heeft op zijn persconferentie gezegd dat Hazard zich heeft klaargestoomd voor de match tegen Levante. "Maar ik moet gedoseerd met hem omgaan." Hazard blesseerde zich op de laatste training voor de competitie.

  Een dijblessure hield Hazard enkele weken aan de kant. De aanvoerder van de Rode Duivels miste 3 competitieduels en de interlands tegen San Marino en Schotland.

   

  Begin deze week sloot hij voor het eerst weer aan bij de groep. En hij is inzetbaar. De terugkeer van Hazard is een zegen voor Zidane, want die zag ondertussen Luka Modric uitvallen. De Real-coach zit niet dik meer in de middenvelders. "Dat is het negatieve, het geval van Hazard is positief."

   

  "We kijken er allemaal naar uit om hem aan het werk te zien, maar we mogen niet overhaasten. Het gaat goed met Eden, maar we moeten het kalm aan doen. Hij is 3 weken geblesseerd geweest en nog maar 1 week terug."

   

  Zidane vraagt geduld voor Hazard: "Er is veel druk en interesse om hem te zien spelen en de verwachtingen zijn hoog. Hij heeft zich klaargestoomd voor de wedstrijd, maar het is mijn taak om met hem te doseren. We spelen 7 wedstrijden in 21 dagen. We moeten voorzichtig blijven en ons hoofd gebruiken. We hebben hem een lange periode nodig, voor meerdere matchen, niet enkel voor eentje."

   

  Volgende woensdag kondigt zich al de kraker aan in de Champions League bij PSG. "Het seizoen begint nu. Die vele duels in 3 weken hebben we nodig. Wedstrijden spelen, die competitie... Dat willen de spelers."

   

  Zidane zal de belangrijkste zomertransfer van Real goed kunnen gebruiken. Met 5 op 9 tegen Celta, Valladolid en Villarreal is het seizoensbegin niet echt vlot te noemen. "De commentaren gaan niet veranderen", reageerde de Fransman op de kritische noten. "We gaan er alles aan doen om het goed te doen. We moeten niet meer praten, maar het doen op het veld."

  Beelden van de laatste training voor Levante, mét Hazard:

  De persconferentie van Zidane (in het Spaans):