Duitsers hebben heimwee naar Hummels, de bondscoach niet

  Mats Hummels en bondscoach Joachim Löw (archieffoto).

  Na de blamage in eigen huis tegen Nederland (2-4) zijn de jonge verdedigers de gebeten hond bij de Mannschaft. De Duitse voetbalfans willen de ervaren Mats Hummels weer op het veld, maar bondscoach Joachim Löw staat niet te springen.

  Na de uitschakeling in de eerste ronde op het WK in Rusland gooide Joachim Löw het roer om. De bondscoach bedankte anciens Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller voor hun jarenlange inzet en koos resoluut voor de jeugd. 

   

  Die keuze brak hem vrijdag tegen Nederland zuur op. Vooral achterin werd Duitsland overvleugeld door het nieuwe Oranje. 

   

  Zonder "Abwehrchef" Antonio Rüdiger - hij herstelt van een knieoperatie - achteerden Matthias Ginter (25 jaar - Mönchengladbach), Niklas Süle (24 - Bayern) en Jonathan Tah (23 - Leverkusen) achterin als een vis op het droge. Kijk hieronder maar naar het 3e doelpunt van Nederland.

  "Jonge honden kunnen leiding gebruiken"

  Bij de gespecialiseerde media zijn de prestaties van de Duitse verdedigers een thema. "De radicale ommezwaai was meer dan nodig bij de nationale ploeg, maar tijdens Duitsland - Nederland dacht ik met weemoed terug aan Mats Hummels", schrijft Bild-reporter Lars Wallrodt in een commentaarstuk.

   

  "Sterke teams voetballen met een mix van routiniers en jonge honden. En bij de Mannschaft zijn er momenteel heel wat spelers die wat leiding kunnen gebruiken."

   

  Kicker lanceerde meteen een poll. Moet Mats Hummels (30 - Dortmund) zijn comeback maken bij de nationale ploeg? "Ja", roepen de Duitse voetbalfans luidkeels op de website van het voetbalblad.

  Moet Mats Hummels weer voor de Mannschaft spelen?

  • Ja - 73%
  • Neen - 27%

   

  stemmen: 36.888 - bron: kicker.de

  Hummels tweet na match: "Topsfeer"

  Meteen na de nederlaag van Duitsland tegen Nederland stuurde Mats Hummels een tweet de wereld in: "Goeie match met een goeie sfeer."

   

  De centrale verdediger had het niet over de interland, wel over zijn oefenpot met Dortmund tegen de vierdeklasser Energie Cottbus. De wedstrijd was al bijna 4 uur afgelopen, maar Hummels wachtte tot net na de interland om te tweeten. Met opzet?

  Löw: "Alles is gezegd"

  Joachim Löw is alvast niet van plan om terug te komen op zijn beslissing om Mats Hummels af te danken. "Alles is gezegd", zei de selectieheer van de Mannschaft kort tijdens een persmoment. "Ik geef ook geen commentaar op de woorden van de heer Watzke."

   

  Met de heer Watzke bedoelt Löw Hans-Joachim Watzke. De grote baas van Borussia Dortmund zei onlangs dat hij Hummels weer bij de Mannschaft zag als hij goed acteerde in de Bundesliga.

  Straks met 4 verdedigers?

  Joachim Löw is wel van plan om te sleutelen aan zijn verdediging. Vanavond in de EK-voorronde tegen Noord-Ierland denkt hij aan een 4-mans- i.p.v. een 3-mansdefensie.

   

  Marcel Halstenberg (27 - Leipzig) en Jonas Hector (29 - Keulen) komen van de bank, Jonathan Tah wordt waarschijnlijk het kind van de rekening. 

  Joachim Löw

  Lost Joachim Löw de defensieve problemen op?