Boateng, Hummels en Müller slachtoffer van verjongingspolitiek

  Boateng, Hummels en Müller zijn samen goed voor 244 caps.

  Boateng, Hummels en Müller zijn samen goed voor 244 caps.

  De Duitse bondscoach Joachim Löw zal Bayern-spelers Jerome Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller niet meer oproepen voor de nationale ploeg. De drie anciens zijn het slachtoffer van de verjongingspolitiek die Löw vanaf nu wil voeren.

  Boateng en Hummels zijn allebei van bouwjaar 1988, Müller is zelfs nog een jaartje jonger. In principe is het Bayern-trio dus nog wel goed voor enkele seizoenen op het hoogste niveau, maar Joachim Löw rekent niet meer op er ervaren rotten. Na het WK-fiasco in Rusland en de degradatie naar de B-divisie van de Nations League wil de Duitse bondscoach drastisch verjongen.

   

  "Het jaar 2019 is voor de Duitse nationale ploeg een nieuw begin", zegt Löw, die naar München reisde om de 3 Bayern-spelers persoonlijk op de hoogte te brengen. "Het was voor mij belangrijk om de spelers zelf mijn toekomstplannen uit de doeken te doen. Ik wil hen bedanken voor de vele succesvolle jaren samen.

   

  "Nu is het tijd om aan de toekomst te denken. We willen de ploeg een nieuw gezicht geven. Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is. De jongere spelers krijgen nu de nodige ruimte om verder te groeien. Zij zullen nu hun verantwoordelijkheid moeten nemen."

  Bondscoach Joachim Löw

  Bondscoach Joachim Löw

  Boateng: "Ik ben droevig"

  Müller (100 caps), Boateng (74) en Hummels (70) zijn samen goed voor bijna 250 interlands en maakten ook deel uit van de ploeg die in 2014 de wereldtitel veroverde. Boateng heeft al gereageerd op zijn gedwongen afscheid.

   

  "Ik ben droevig, want ik ben ervan overtuid dat ik nog op het hoogste niveau kan acteren.. Uitkomen voor mijn land is voor mij altijd het allerhoogste geweest. Toch respecteer ik deze nieuwe koers en heb ik begrip voor de beslissing van de bondscoach. Ik kijk met veel plezier terug op mijn periode bij de nationale ploeg", aldus Boateng.