• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Iconische Club-verdediger Mamadou Tew (59) overleden

  Mamadou

  Mamadou Tew speelde meer dan 100 wedstrijden voor Club Brugge.

  Nog voor zijn 60e moet de voetbalwereld afscheid nemen van Mamadou Tew, de Senegalese verdediger die in de jaren 80 een cultfiguur was bij Club Brugge.

  Mamadou Tew, of ook wel Tew Mamadou, streek in 1984 in België neer. Bij Club Brugge ontpopte de vaak beenharde verdediger zich tot een cultheld. Na 6 jaar bij blauw-zwart speelde Tew nog even voor Charleroi om daarna weer naar Senegal terug te keren.

   

  Daar is hij op 59-jarige leeftijd in hoofdstad Dakar overleden. Tew had de laatste jaren last van zware artrose, maar toch maakte hij een strijdbare en vrolijke indruk toen De Kleedkamer hem 3 jaar geleden opzocht in zijn vaderland (zie fragment onder).

  De Kleedkamer zocht Mamadou Tew op in 2016