• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Makelaar Verrips dient klacht voor afpersing in tegen KVM-bestuur

  Michael Verrips verhuisde als vrije speler naar Sheffield United.

  Verrips verbrak zijn contract bij KM eenzijdig, toen de club veroordeeld werd wegens matchfixing.

  De zaakwaarnemer van de Nederlandse doelman Michael Verrips heeft een klacht ingediend tegen de bestuurders van KV Mechelen voor afpersing. Verrips ruilde KVM voor Premier League-club Sheffield United, nadat Malinwa voor matchfixing veroordeeld was. Volgens makelaar Wessel Weezenberg werkte het bestuur van KV Mechelen die transfer tegen.

  Verrips, die met KV Mechelen de promotie naar 1A en de bekerfinale won, verbrak zijn contract met de Mechelse club eenzijdig na de veroordeling voor sportieve fraude. De 4 raadslieden van Weezenberg menen dat er sinds die uitspraak geen enkele contractuele verbintenis meer bestond tussen de 2 partijen. Verrips trok zelf ook naar de arbeidsrechtbank van Mechelen, omdat hij een vergoeding wil van de club.

   

  Daarmee was de kous evenwel niet af. "Ondanks die procedure en ondanks de waarschuwingen van Verrips hebben bepaalde bestuurders niet geaarzeld om druk uit te oefenen op Verrips zelf, zijn makelaar en toekomstige kandidaat-werkgevers voor de doelman, waaronder het Engelse Sheffield United, promovendus in de Premier League", stellen advocaten Martin Hissel, Jean-Louis Dupont, Rodrigue Capart en Florent Stockart.

   

  "KV Mechelen had alleen de bedoeling om een transfer te blokkeren, tenzij ofwel de heer Verrips ofwel zijn makelaar een geldsom van meer dan 1 miljoen euro aan de club zou storten", klinkt het beschuldigend.

   

  De zaakwaarnemer ziet de bedreigingen en de door KV Mechelen uitgeoefende druk om meer dan 1  miljoen euro te vragen als een poging tot afpersing, aangezien de Belgische wet in dergelijke gevallen een maximumbedrag heeft vastgelegd.

   

  KV Mechelen legde zich immers niet neer bij de transfer van Verrips naar Sheffield United en stapte naar de FIFA om dat aan te vechten. Sheffield United had Verrips als een "free transfer" bekendgemaakt.

   

  De raadslieden van Weezenberg voegden er vandaag nog aan toe dat de FIFA aan Sheffield United het internationaal transfercertificaat heeft toegekend, zodat Verrips behoorlijk geregistreerd staat bij zijn Engelse club.