• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verrips tekent bij Sheffield, KVM: "Geen akkoord, wij stappen naar FIFA"

  Verrips

  Michael Verrips ruilt het rood-geel van KV Mechelen voor het rood-wit van Sheffield United.

  KV Mechelen heeft dan toch afscheid moeten nemen van doelman Michael Verrips. De Nederlander riep het omkoopschandaal in om zijn contract op te zeggen en die strategie lijkt gewerkt te hebben. Sheffield United, een nieuwkomer in de Premier League, meldt de komst van Verrips dankzij een vrije transfer.

  Michael Verrips was een van de steunpilaren bij KV Mechelen afgelopen seizoen, toen hij niet alleen de promotie naar 1A maar ook de bekerwinst mocht vieren. De 22-jarige Nederlander hoopte dat wonderjaar te verzilveren met een toptransfer naar Sheffield United.

   

  Toen KV Mechelen weigerde mee te werken, haalden Verrips en zijn entourage het omkoopschandaal aan om het contract van de doelman te kunnen verbreken. Sheffield United meldt dan ook dat Verrips transfervrij overkomt. Hij tekende voor 4 jaar.

  KV Mechelen: "Sheffield trok bod in en kondigde hem dan aan als vrije speler"

  Bij KV Mechelen gaan ze er niet mee akkoord dat Sheffield United Verrips zomaar gratis zou wegkapen bij hen. "De afgelopen dagen wilden we Verrips de kans bieden om op een correcte manier tot een akkoord te komen met Sheffield."

   

  "Ondanks vele beloftes van de entourage van Verrips heeft KV Mechelen pas woensdagavond, één dag voor de transfermarkt eindigde, een concreet bod ontvangen. Dat bod werd donderdagmiddag plots ingetrokken, om Verrips enkele uren later aan te kondigen als vrije speler."

   

  "Verrips heeft zo eenzijdig zijn overeenkomst met KV Mechelen verbroken, waar wij uiteraard niet mee akkoord gaan. We zullen dan ook de nodige stappen zetten bij de FIFA", klinkt het.