Doelman Verrips: "KVM heeft meest zware misdaad in sport begaan"

  Als fans van KV Mechelen nog een sprankeltje hoop koesterden dat het nog goed zou komen met Michael Verrips, dan heeft de doelman die mogelijkheid opgeblazen met een persbericht. Bovenop het verbreken van zijn contract eist hij ook een vergoeding van KVM.

  Michael Verrips liet dinsdag een aangetekende brief naar KV Mechelen sturen waarin hij de recente uitspraken van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) inroept als dringende reden om zijn contract te verbreken.

   

  "Ik bevestig dat ik mijn overeenkomst met KV Mechelen heb verbroken in verband met de uitkomsten in de zaak Propere Handen", schrijft Verrips zijn persbericht. "Gedurende het gehele seizoen ben ik onvoorwaardelijk solidair geweest met mijn werkgever, zowel op als naast het veld. Deze solidariteit was gebaseerd op het feit dat alle bestuurders van de club gedurende de zaak hun absolute onschuld volhielden."

   

  "KV Mechelen werd vervolgens, in eerste aanleg, door de KBVB schuldig bevonden aan matchfixing In hoger beroep heeft het BAS bevestigd dat de club schuldig is. Op 18 juli deelde de club mee deze beslissing te aanvaarden (...)"

   

  "Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommige van zijn bestuurders de meeste zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing. Ik acht deze fout dermate ernstig dat ze voor mij een verdere professionele samenwerking onmogelijk maakt. Het spreekt voor zich dat ik gerechtigd ben om niet meer verbonden te willen zijn met een club die hiervoor gestraft is."

  Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommige van zijn bestuurders de meeste zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing. 

  Michael Verrips beschouwt zichzelf niet enkel als een vrije speler. Hij wil ook een vergoeding van KV Mechelen. "De arbeidsrechtbank van Mechelen zal zich binnen enkele maanden enkel nog uitspreken over de financiële aspecten van deze verbreking, aangezien ik een vergoeding eis van mijn ex-werkgever (het is de rechtbank die dat bedrag bepaalt)."

   

  Verrips sluit af met een positieve noot. "Gedurende dit seizoen bij Mechelen heb ik geweldige mensen leren kennen en we hebben mooie successen behaald. Ik wil iedereen daarvoor bedanken. Door de uitspraak van het BAS wens ik echter in de toekomst niet langer te werken met de instelling als dusdanig."