Reekshoofd België ontvangt begin 2020 Kazachstan in hervormde Fed Cup

  " "

  Kirsten Flipkens en Elise Mertens maken deel uit van de Belgische Fed Cup-ploeg.

  België moet zich begin februari voorbij Kazachstan werken als het in april wil deelnemen aan de gloednieuwe Fed Cup Finals. Dat is het resultaat van de loting van de kwalificatieronde in het nieuwe format van de landenvrouwencompetitie.

  In navolging van de hervorming van de Daviscup - 1 finaleweek met 18 landen op 1 plaats - kreeg ook de Fed Cup een nieuw gelaat. Bij de vrouwen spelen 12 landen de finaleweek van 14 tot 19 april in Boedapest op gravel.

   

  De finalisten van 2019, Australië en Frankrijk, gastland Hongarije en nummer 1 van de wereld Tsjechië met een wildcard zijn zeker van deelname. In februari worden nog 8 tickets uitgedeeld in evenveel kwalificatieduels.

   

  België, dat dit jaar uit de Wereldgroep I viel, was reekshoofd bij de kwalificatieloting als nummer 10 van de wereld, net als de VS (2), Wit-Rusland (5), Roemenië (6), Duitsland (7), Spanje (8), Zwitserland (9) en Groot-Brittannië (11).

   

  Van de 8 niet-reekshoofden kreeg België Kazachstan als tegenstander, de nummer 17 van de wereld. De Belgen mogen ook thuis spelen. Joelija Poetintseva (WTA-39) is de hoogst geplaatste Kazakse. Voor België is dat Elise Mertens (WTA-26).

  Loting kwalificatieronde:

  • Verenigde Staten (ITF 2) - Letland (ITF 12)
  •  Nederland (ITF 19) - Wit-Rusland (ITF 5)
  • Roemenië (ITF 6) - Rusland (ITF 16)
  • Brazilië (ITF 18) - Duitsland (ITF 7)
  • Spanje (ITF 8) - Japan (ITF 14)
  • Zwitserland (ITF 9) - Canada (ITF 13)
  • België (ITF 10) - Kazachstan (ITF 17)
  • Slovakije (ITF 15) - Groot-Brittannië (ITF 11)